رسانه نوا – آلبوم موسیقی «گردش جام» همنوازی تنبور به نوازندگی میروحید رادفر و سازهای کوبهای به نوازندگی میرتوحید رادفر به تهیهکنندگی صدرالدین حسینخانی توسط شرکت پخش «هنر شهر» منتشر شد.
به گزارش رسانه نوا، آلبوم موسیقی «گردش جام» همنوازی تنبور به نوازندگی میروحید رادفر و سازهای کوبهای به نوازندگی میرتوحید رادفر و به تهیهکنندگی صدرالدین حسینخانی مدیر شرکت موسیقی «ایران گام»، توسط شرکت پخش «هنر شهر» در سراسر کشور منتشر شد و در اختیار علاقمندان به موسیقی قرار گرفت.
میروحید رادفر در مورد ساز باستانی تنبور در بروشور آلبوم موسیقی «گردش جام» آورده است: تنبور نه تنها ساز مقدس من بلکه نقطه اشتراکی است میان من و نیاکان پاکم در هزارههای پیش، تنبور ساقهای است که ریشهاش تا اعماق تاریخ این خاک تنیده و پیشینه عمیق فرهنگ و هنر سرزمین جاوید را به چهره دارد. تنبور نوزاد پیر این فلات است؛ پس نیکو بر پا نشانیدش که هر که خنیاگر تنبور شد دایگی این نوزاد با اوست … .
آلبوم موسیقی «گردش جام» ۹ قطعه موسیقایی را شامل میشود که عبارتند از: «اشک پروانه»، «گردش جام»، «مویه»، «زرتشتی»، «قدح»، «سماع آتش»، «مهتاب»، «خسروانی» و «سوار سوار».
در یادداشت کوتاهی در بروشور آلبوم «گردش جام» نوشته شده است: «آلبوم پیش رو شامل نه قطعه میباشد، که این نه قطعه گر چه یک مجموعه را شکل میدهند، اما هر یک از کوک و حال و هوایی مستقل برخوردارند؛ بعضی از قطعات مانند «سماع آتش» و «قدح» از ترکیب مقامات تنبور با ذوق شخصی نوازنده ساخته شدهاند و بعضی مانند «اشک پروانه» از لحنهای کُردی سرچشمه گرفتهاند، لطافت ذاتی ساز تنبور با نوازندگی میروحید رادفر در این اثر، بسیار نمایانتر به گوش میرسد و شنونده را به ژرفای باستانی این ساز کهن راه نما میشود. این اثر مانند آلبوم «ققنوس» که در سال ۹۱ از میروحید رادفر منتشر شده و به شیوه نگرش و نوازندگی در مکتب تنبور باستان میپردازد. در این مکتب، ساز تنبور صرفاً از جنبه موسیقیایی و نه آیینی مورد توجه قرار میگیرد.»
در آلبوم موسیقی «گردش جام»؛ مسعود دولتآبادی میکس و مستر و امین میریمقدم طراح گرافیک را انجام داده و مهدی بشکوفه نیز مدیر اجرایی این اثر موسیقایی را برعهده داشته است.
دیدگاه شما