رسانه نوا – آلبوم ˝ترانههای دیروز برای کودکان امروز˝ با حضور تعدادی از چهرههای هنری در شهر کتاب فرشته رونمایی شد.
به گزارش سرویس موسیقی هنرآنلاین، مراسم رونمایی و جشن امضا آلبوم “ترانههای دیروز برای کودکان امروز” با حضور دکتر محمد سریر، فرشته طائرپور، مجید مظفری، غزل شاکری، مسعود کرامتی و سعید شهرام عصر روز شنبه ششم شهریور در شهر کتاب فرشته برگزار شد.
اللهوردی ناشر آلبوم “ترانههای دیروز برای کودکان امروز” در آغاز مراسم گفت: آثار این آلبوم بین ۶۰ تا ۹۰ سال قدمت دارد و در آن آثاری از بزرگانی همچون علینقی وزیری، ناصر خلیلی، حبیبالله فخیم فاریاب و ناصر خدیوی دیده میشود.
اللهوردی گفت: بسیار خوشحال هستم که با مجموعهای کار کردم که به کودکان اهمیت میدهند، به ویژه رضا فتحی، کاوه برین و گروه نقش جهان به سرپرستی خانم سوفسطایی که همکاری و همیاری بسیاری در این زمینه داشتند.
تنظیمکننده این آلبوم عنوان کرد: تقریباً دو سال پیش آقای اللهوردی یک کتاب اورجینال برای من آوردند که تمام اشعار کودکانه به همراه نتهای اصلی در آن کتاب بود.
غلامرضا فتحی با اشاره به اینکه دو سال پیش صحبتهای اولیه این طرح شروع شد، افزود: یک سال تنظیم قطعات و یک سال هم ضبط و میکس آن به طول انجامید.
وی گفت: این کار بسیار سختی بود و دوستان زحمات فراوانی را کشیدند، همچنین سعی شد تمام قطعات به صورتی که در کتاب وجود داشت، اجرا شود.
وی عنوان کرد: به غیر از دو مورد کمی تن نتها تغییر کرد، و این برای من افتخاری بود که تنظیم “آلبوم ترانههای دیروز برای کودکان امروز” به من سپرده شد.
فتحی در پایان سخن خود از اساتید موسیقی درخواست کرد تا در کنار کارهای خود چند موردی را هم به کودکان اختصاص دهند، زیرا تا کودکان کار خوب نشنوند نمیتوانند کار خوب انجام دهند.
فرشته طائرپور که از میهمانان این مراسم بود با بیان اینکه این کار اثر بسیار ارزندهای است و جای خالی آن در تمامی این سالها مشخص بوده است، عنوان کرد: سالها است که به دنبال نتها و شعرهایی هستم که بخشی از آن در زمان کودکی خودم، و دوران کودکی فرزندانم شنیده میشد، ولی متأسفانه آن را نداشتیم.
این تهیهکننده با ابزار خرسندی از اینکه امروز تمامی این ترانهها توسط دوستان عزیز جمع آوری شده است، اظهار کرد: ما مثل ماهیانی هستیم که در داخل آب زندگی میکنیم و متوجه ارزش آن نیستیم و وقتی که ما را از دریا بیرون میاندازند تازه متوجه میشویم که حیات ما به آب بستگی دارد.
وی بیان کرد: یقیناً اینگونه آثار نه تنها در داخل ایران بلکه برای تمام ایرانیان سراسر دنیا که دلشان میخواهد. که کودکانشان با شعرهای دوران کودکی خودشان آشنا شوند، تأثیر بسیار مفیدی خواهد داشت.
دکتر محمد سریر در ادامه مراسم با عنوان این اینکه کم توجهی به ترانههای کودکانه شاید جزو مشکلاتی است که برای موسیقی در ایران وجود دارد و نوع اندیشه آکادمیک در این حوزه وجود ندارد، ادامه داد: در کشورهای غربی هدفهایی در زمینه موسیقی وجود دارد که در ایران به آنها توجه نمیشود.
وی بیان کرد: در مدارس متوسطه اروپا آموزش و یادگیری موسیقی اجباری است و الزاماً همگی باید سازی را بنوازند و نظر به این دارند که موسیقی بخشی از زندگی است مانند ورزش که برای سلامت جسم مفید است، موسیقی نیز سلامت روح را به همراه دارد.
محمد سریر گفت: جانمایههای موسیقی ما در گذشته از بین رفته است و هرچه به زمان حال نزدیک میشویم از آن جانمایهها فاصله میگیریم، بهخصوص کودک امروز را در یک دوگانگی قرار میدهد که هویت آن را نمیداند.
وی اشاره کرد: من کار خود را در رادیو از برنامه کودک شروع کردم و قطعاتی را برای کودکان مینوشتم و بعدها به مرحله جوانان رسیدم و قطعاتی را برای جوانان نوشتم.
پیشکسوت موسیقی پاپ ایران عنوان کرد: شاید دستمایههای زمان گذشته بسیار غنیتر بود و به جامعه زمان خود نزدیکتر بود و کودکان بیشتر قطعات را دوست داشتند، که این موضوع امروز در موسیقی کمتر دیده میشود.
وی تأکید کرد: توجه متولیان به این موضوع بسیار مهم است، زیرا در گذشته کانون پرورش فکری متولی این امر بود، به صورتی که جوانان آن دوره با ادبیات هنری ایران از طریق کانون پرورش فکری آشنا شدند، اما فعالیتهای این کانون امروز بسیار کم شده است.
دیدگاه شما