سعید شهروز، خوانندهٔ صاحبسبک پاپ ایرانی، متولّد ۱۶ اردیبهشت ۱۳۵۰ در خیابان دامپزشکی شهر تهران است. اصلیت او به شهر نهاوند برمیگردد و علّت اصلی وجود آهنگهای لری در آلبومهای او همین امر است. از همان دوران نوجوانی علاقهٔ او به موسیقی باعث شد در مقابل مخالفتهای پدرش به این عرصه قدم بگذارد.
شهروز فعالیت رسمی و حرفهای خود را از سال ۱۳۷۶ آغاز کرد که کارهایش تا کنون مورد استقبال هواداران و منتقدین قرار گرفته است. سال ۱۳۷۸ با ارائهٔ «پسرای مشرقی» اوّلین آلبومش را منتشر کرد. «آوار» و «سفر» از کارهای زیبای این آلبوم بودند.
ولی او با ارائهٔ آلبوم «غزلک» در سال ۱۳۷۹ توجّه همگان را به خود جلب کرد. «غزلک» را میتوان یکی از بهترین آلبومهای بعد از انقلاب در موسیقی پاپ کشور دانست. دومین اثر شهروز با فروش بیش از ۴ میلیون نسخهای، یکی از پر فروشترین آلبومهای بعد از انقلاب لقب گرفت. وجود قطعهٔ «خورشید خانم» در فروش فوقالعادهٔ این آلبوم نقش بهسزایی داشت. شهروز با ارائهٔ آلبوم «غزلک» محبوبیت بسیار زیادی در میان مردم پیدا کرد. آهنگ «طعنه» از این آلبوم یکی از ماندگارترین قطعات بعد از انقلاب است و از معدود کارهای او بود که در صدا و سیما، البتّه بعد از حدود ۳ سال، مجوّز پخش گرفت و چندین بار پخش شد. «غزلک»، «خورشید خانم»، «طعنه»، «یادش بخیر» و «قسم» موفّقترین کارهای این آلبوم بودند. شهروز برای اوّلین و آخرین بار از خوانندهٔ مهمان نیز استفاده کرد و او کسی نبود جز زندهیاد ناصر عبداللهی که آهنگ «گل یخ» را دو صدایی اجرا کردند. سعید شهروز از همان ابتدا هم زیاد مورد تأیید و حمایت مسئولان صدا و سیما قرار نمیگرفت و با وجود درخواستهای فراوان مردم، جایی در برنامههای سیما نداشت.
سال ۱۳۸۰ او با ارائهٔ آلبوم «نقرهداغ» به مرز پختگی رسید. این آلبوم نیز با فروش خوبی روبرو شد؛ ولی به اندازهٔ غزلک موفّق نبود. در دو آلبوم «غزلک» و «نقرهداغ»، شادمهر عقیلی کار آهنگسازی را در کنار بهنام ابطحی و خود شهروز انجام داد. «کی بود کی بود»، «آسمون رؤیا»، «نقرهداغ» و «دل و دشنه» از بهترینهای این آلبوم بودند.
در سال ۱۳۸۱ آلبوم «جون من و جون شما» را به بازار ارئه داد. «خواب» و «ستاره» از کارهای خوب این آلبوم بودند. در همین سال بود که به درخواست فراوان مردم، سعید در برنامهٔ «پنجره» در صدا و سیما حضور یافت.
سال ۱۳۸۲ او آلبوم «گلابتون» را ارائه کرد. با توجّه به تغییراتی که در اشعار داده شد فروش خیلی خوبی داشت و دومین آلبوم پرفروش سعید شهروز تا به الان هست. «گلابتون»، «وقتشه»، «ابلیس» و «چوب حراج» کارهای موفّق این آلبوم بودند.
بعد از آن در سال ۱۳۸۳ آلبوم «معبد» رابه بازار فرستاد؛ که دارای فضای منفی بود. این آلبوم نیز با استقبال قابل توجهی مواجه شد. در آن سال سعید بهترین خوانندهٔ سال شد. آلبوم معبد نیز دومین آلبوم سال شناخته شد. «معبد»، «سکوت»، «تیر خلاص»، «اشتباه» و «دلم گرفته» از کارهای خوب این آلبوم بودند.
آلبوم «پسرم» در سال ۱۳۸۴ هفتمین آلبومی است که با خوانندگی او وارد بازار شد. با توجّه به اتّفاقاتی که افتاد زیاد مورد استقبال واقع نشد. «پسرم»، «گلم»، «سرمه» و «راز» از کارهای موفّق این آلبوم بودند. هر چند که در سال ۱۳۸۴ نیز عنوان دومین خواننده، آهنگساز و آلبوم سال رااز آن خود کرد. به درخواست صدا و سیما شهروز کلیپی برای آهنگ پسرم از همین آلبوم تهیّه کرد که این آهنگ درد دل یک پدر با پسرش را نشان میداد اما این کلیپ فقط دو سه بار پخش شد. همچنین او برای سریال نرگس موسیقی ساخت که به عقیده خودش کاری نو درکارهای او بود ولی این آهنگ هم مجوّز پخش از تلویزیون را نگرفت که دلخوری فراونی برای او به وجود آورد. هر هفت آلبوم قبلی را بهنام ابطحی تنظیم کرده است که این در نوع خود یک رکورد است. در این هفت آلبوم، افشین سیاهپوش و یغما گلرویی در کنار محمّدرضا حبیبی بهترین و پرکارترین ترانهسرایان هستند.
بیخوابی هشتمین آلبوم سعید شهروز است که در سال ۱۳۸۷ منتشر شد. شهروز تا قبل از بیخوابی هر سال یک آلبوم روانهٔ بازار میکرد امّا اتّفاقاتی افتاد که باعث شد آلبوم هشتم سه سال به طول بینجامد. در این آلبوم شهروز کاملاً تغییر سبک داد و این تغییر سبک، بازگشت فوقالعادهای را برای او رقم زد. بهروز صفاریان و مهدی یراحی کار موسیقی آلبوم را بر عهده داشتند و روزبه بمانی ترانهسرای اصلی آلبوم بود. تبلیغات و پخش آلبوم «بیخوابی» بسیار ضعیف بود، امّا با این وجود حدود ۳۵۰ هزار نسخه فروخت. «حرفامو باور کن»، «تو باید جای من باشی»، «تبعیدی»، «نفس»، «چند سال از امشب بگذره» و «ما عاشق هم بودیم» از بهترین قطعات این آلبوم بودند. آلبوم بیخوابی بهترین آلبوم سال ۱۳۸۷ از نگاه کارشناسان و اهالی موسیقی شناخته شد.
پس از هفت سال نهمین آلبوم او با حضور چهرههای مطرح و با استعداد موسیقی در زمستان سال ۱۳۹۴ تحت عنوان ۷۹ منتشر شد. البتّه ۷۹ به نوعی یادآور سال انتشار آلبوم غزلک و اوج گرفتن سعید شهروز نیز هست. در فاصلهٔ ۷ سال بین انتشار آلبوم بیخوابی و آلبوم ۷۹، سعید شهروز با انتشار تعداد قابل توجّهی تکآهنگ و برگزاری سه کنسرت در سالهای ۸۹، ۹۲ و ۹۴ با هواداران خود در ارتباط بوده است. در آلبوم ۷۹ سید محمد کاظمی ترانه سرا تمامی قطعات بوده است و مهران عباسی ، امیر علی زمانیان ، پیام هوشمند، انوشیروان تقوی، حامد برادران و … موسیقی آلبوم را بر دوش داشتند. هیجان، کجا برگشتی، عاشقی از مد افتاد و آره عاشقتم از زیباترین و موفق ترین قطعات این آلبوم بوده اند. او تاکنون ۹ آلبوم روانه بازار کرده است، که از این حیث پر کارترین خواننده مجاز داخلی در عرصهٔ پاپ محسوب میشود. همچنین شهروز با بیش از شش میلیون نسخه فروش از مجموع آلبومها جزء خوانندههای پرفروش ایرانی است. شهروز در کنار کار خوانندگی به کار آهنگسازی نیز مشغول است. سعید شهروز با بیش از ۱۶ سال فعالیت همچنان یکی از محبوبترینهاست. خوانندهٔ نجیب پاپ که مجازترین خوانندهٔ ایرانیست، از بعد بیتریبون بودن و این که بدون کوچکترین تبلیغات و حمایتهای رسانهای اعم از صدا و سیما، اینترنت و ماهواره توانسته همچنان در عرصه باقی بماند، یکی از بارزترین مثالهای جامعه هنری است. چیزی که در کارنامهٔ هنری شهروز نقطهٔ مبهمی است تعداد کم کنسرتهای اوست؛ ۱۰ شب اجرا در ۱۵ سال آن هم در سالهای ۸۰، ۸۱، ۸۲، ۸۹، ۹۲ و ۹۴، برای شخصی که تمامی کنسرتهایش با استقبال بیش از دوهزار نفر روبرو شده رقم بسیار کمی است.
دیدگاه شما