فرمان فتحعلیان در سن ۵ سالگی ساز (ویلن) را نزد استادی که در کانون موسیقی وابسته به صدا و سیمای قبل از انقلاب بود، آموخت و پیشرفت چشمگیری نسبت به هنرجویان هم سن خود داشت.
بعد از انقلاب و به دلیل بسته شدن کلاسهای موسیقی، او بطور خودآموز و بدون استاد ساز گیتار را به عنوان ساز تخصصی خود در رشتهٔ (فلامنکو) انتخاب و تا جایی که از سال ۱۳۶۸ شروع به تربیت شاگردانی در این رشته کرد.
علاقهٔ وی به موسیقی کلاسیک هندوستان او را از سال ۱۳۷۱ به این کشور کشاند. تحقیقات وی در موسیقی قوالی و تحصیل ساز (تبلا) نزد اساتید هند، اولین ثمرهٔ این سفر بود که در برگشت از این سفر گروه موسیقی را به نام (گروه ایلیا) تشکیل داد.
اولین مجوز کنسرت گیتار بعد از انقلاب از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نام این گروه موسیقی صادر و در مهر ماه ۱۳۷۱ در کانون فرهنگی کودکان و نوجوانان (ایران-آمریکا سابق) در ۳ شب برگزار و با استقبال خوبی روبه رو شد.
برگزاری این کنسرتها تا سال ۱۳۷۷ ادامه داشت تا اینکه در همان سال در اولین جشنوارهٔ موسیقی مردمی از سوی هیئت داوران، برندهٔ لوح درخشش و یژهٔ جشنواره شد سبک جدید و تلفیقی او که متشکل از سه سبک: موسیقی هند، عرفانی و مردمی بود مشتاقان و مخاطبان فراوانی را تا به امروز به خود جذب کردهاست.
بخش اعظم اشعار انتخابی او در وصف علی و بخش دیگر به اشعار مولانا و ترانههای مردمی میپردازد. گروه موسیقی ایلیا از سال ۱۳۷۷ تا به امروز کنسرتهای فراوانی را در تهران برگزار کردهاست و همچنان به کار فرهنگی خود برای مخاطبان خوب این گروه ادامه میدهد.
دیدگاه شما