گفتگو با امیر حقیری مدرس موسیقی کودک

مدیر وبسایت

رسانه نوا – در معرض موسیقی بودن و حضور فعال در خلق آن زندگی یک کودک را هم آنی، هم در بلندمدت غنا می‌بخشد و در او خلاقیت و شکوفایی بر می‌انگیزد. ارزش‌های فرهنگی را به وی منتقل کرده و به رشد جسمانی، فکری و اجتماعی او کمک می‌کند.

تحقیقات نشان داده که گوش دادن به موسیقی، اثرات مثبت کوتاه‌ مدت و بلند‌مدت بر قدرت استدلال انتزاعی دارد. معروف‌ترین مطالعات در این زمینه به نام «اثر موتزارت» ثبت شده است.

در این بررسی دانشجویانی که به یک سونات پیانوی موتزارت گوش داده بودند، هشت نمره بالاتر از گروه کنترل در تست هوش کسب کردند. در مطالعات دیگر، مهارت‌های ذهنی کودکان پیش دبستانی و دبستانی، ‌پس از آموختن موسیقی‌، پیشرفت‌های محسوسی نشان داده است.

به همین دلیل به سراغ «امیر حقیری» یکی از مدرسان با سابقه موسیقی کودک که هم اکنون در آموزشگاه موسیقی پارس فعال است، رفتیم تا کمی در مورد اهمیت اثرگذاری موسیقی برروی کودک صحبت کنیم.

به نظر شما شرایط سنی مناسب برای یادگیری موسیقی در کودکان چه سنی است؟
از نظر من بهترین سن یادگیری موسیقی ۶ سالگی است، اما به واسطه این‌که کودکان زودتر از آن دوره ارف را می گذرانند عملا آموزش آنها از ۳ الی ۴ سالگی آغاز می شود. چون بچه‌ها در این سن بازی را دوست دارند. ما هم در ابتدا سراغ بازی در قالب بازی نت‌ها، کشش‌ها و ضرب ها و غیره می رویم. یعنی کودکی که دوره ارف را گذرانده، زمانی که  برای یادگیری ساز به ما مراجعه می‌کند نت ها، کشش‌ها، ضربها و… را بلد است وحداقل ۲ کنسرت موسیقی کودک اجرا کرده است.

 

البته در رده های سنی مختلف زمان یادگیری و آموزش متفاوت است. مثلا کودکی که از سن ۴ سالگی ارف را شروع کرده، دوره‌اش ۳ سال است و همین طور که سن کودک بالاتر می‌رود دوره ارف کوتاه‌تر می شود. مثلا کودک ۱ ساله طول یادگیری کلاسش بین ۳ تا ۶ ماه است.

تجربه شخصی و حرفه‌ای من در این ۲۰ سال این است که کودکی که کلاس ارف او تمام می‌شود اگر با سازهای ضربی، موسیقی جدی را شروع کند سریع‌تر به نتیجه می رسد. چرا که ۵۰ درصد موسیقی صدا و ۵۰ درصد دیگرش ریتم است.

 

معمولا اموزشگاه ها، موسیقی کودک را با چه روشی آموزش می دهند؟
بستگی به رده سنی کودک دارد. مثلا در دوره ارف کودک ۴ ساله، آن‌ها را با بازی ها و شعرهای کودکانه آشنا می کنیم. اما در رده‌های سنی مختلف کتاب و روش‌های گوناگون را پیشنهاد می کنیم. به نحوی که در این کلاس‌ها با شعر به بچه‌ها اموزش نمی دهیم وکلاس‌ها کاملا جدی هستند. آن‌ها باید نت بدانند و با مترونوم ساز بزنند.

 

موسیقی کودک بیشتر بر اساس موسیقی ایرانی آموزش داده می شود یا موسیقی غربی؟
متاسفانه الان نظارتی بر روی اموزشگاه ها نیست و آموزشگاه‌ها و مدرسان با شیوه‌ها و متود متفاوت درس می‌دهند. حتی در بعضی از آموزشگاه‌ها پیانو ایرانی آموزش داده می شود، در حالی که ماهیت ساز پیانوکلاسیک و غربی است. اموزشگاه پارس به این خاطر موفق است که تخصصی به شیوه تدریس نگاه می‌کند. چیزی که در آموزشگاه‌های دیگر کمتر به چشم می خورد.

 

شیوه های مرسوم آموزشگاه پارس درمورد اموزش موسیقی کودک چیست؟
ارف نقطه اشتراک آموزش موسیقی بین ایران و جهان است.

 

یعنی شما در ایران همان طور آموزش می دهید که مثلا در کشور اتریش آموزش داده می شود؟
بله دقیقا. آقای نظر مدیریت آموزشگاه موسیقی پارس هر سال با هزینه اموزشگاه تعدادی از مربیان را برای گذراندن دوره های تخصصی و پیشرفته به اتریش می فرستند تا مربیان با شیوه‌های آموزشی روز دنیا آشنا شوند.

 

نظر شما در مورد اجرای کنسرت مخصوص کودکان چیست؟
تجربه شخصی من این است که  کودکان بعد ازاینکه ۶ماه الی ۱سال در کلاس حضور پیدا می‌کنند باید مورد آزمایش قرار بگیرند. از تاثیرات این امر کسب تجربه و کم شدن استرس آنها از اجرا حضور در جمع است.

 

به نظر شما کودکان بیشتر از چه نوع موسیقی لذت می برند؟
بچه‌ها معمولا آهنگی را دوست دارند که انها رو به هیجان بیاورد. زیرا آن‌ها زیاد متوجه محتوای موسیقی نمی شوند. ما هم سعی می کنیم که بچه ها را با موسیقی به هیجان بیاوریم.

 

آقای حقیری از اینکه وقت خود را در اختیار ما قرار دادید بسیار سپاسگزاریم.
من هم از اینکه این فضا را برای پرداختن به مقوله موسیقی کودک ایجاد کردید تشکر می کنم.

 

دیدگاه شما

جدیدترین رویداد موسیقی

0
روز
12
ساعت
31
دقیقه
10
ثانیه

محسن ابراهیم زاده

محل برگزاری: سالن میلاد نمایشگاه بین المللی

0
روز
12
ساعت
31
دقیقه
10
ثانیه

ناصر چشم آذر

محل برگزاری: مرکز همایش های برج میلاد

0
روز
12
ساعت
31
دقیقه
10
ثانیه

رضا صادقی

محل برگزاری:

0
روز
12
ساعت
31
دقیقه
10
ثانیه

سیروان خسروی

محل برگزاری: مرکز همایش های برج میلاد