نمی خواستیم محدود به یک منطقه جغرافیایی باشیم/برای هنرجویان آموزش خاصی را برنامه‌ریزی می کنیم

سام شرف زاده

رسانه نوا – به تازگی آکادمی پیانو رضا تاجبخش و یلدا صمدی فعالیت خود را شروع کرده است. مجموعه‌ای که مشابه آن زیاد دیده نمی‌شود. برای آشنایی بیشتر مخاطبین با این آکادمی با این دو هنرمند باسابقه به گفت‌و‌گو نشسته ایم که در ادامه می خوانید

– به عنوان سوال اول تصمیم این همکاری بین شما دو نفر از کجا شروع شد؟ ملاک‌های انتخاب هر کدام برای دیگری چه بود؟

تاجبخش: به طور کلی من سال‌ها دغدغه‌ی این ماجرا را داشتم. به دلیل گرفتاری‌ها و دلایل شخصی یا همکاری با خواننده‌های دیگر و اجراهای روی صحنه فرصتی برای تدریس نداشتم. دوست داشتم علاوه بر تدریس مجموعه‌ای شروع به کار کند تا دوستان با تجربه ام که در زمینه آموزش پیانو و کارهای هنری فعالیت دارند هم در مجموعه به تدریس بپردازند. یلدا صمدی دوست قدیمی من از اواسط دهه هفتاد است. با خانواده هنرمند او آشنا هستم و بعد از گذشت سال‌ها یلدا صمدی خودش مدرس پیانو شد. او را به خوبی می شناسم و پیگیر بودنش در هدف را می‌دانم. کارش را خوب بلد است و به او اعتماد دارم. به همراهی دوست دیگری با نام امیر معتمدی که خارج از کشور زندگی می کنند و شعبه لندن ما را پیگیری می کنند این مجموعه را راه انداختیم.

صمدی: اولین پیانیستی که در زندگی‌ام دیدم رضا تاجبخش بود و به نوعی او باعث شد من به سمت پیانیست شدن قدم بردارم. همکاری با او برای من باعث افتخار است و زمانی که پیشنهاد این مجموعه را به من داد، خوشحال شدم که می توانیم رویایی که در سر داشتیم را عملی کنیم. رضا تاجبخش آرتیست بی‌نظیری است و استایل نوازندگی او همان استایل مورد علاقه من است. سابقه تدریس طولانی دارد و این شاید مهم‌ترین ملاک انتخاب من بوده باشد.

– چه شرایطی برای یادگیری بهتر هنرجویان فراهم کرده اید؟

صمدی: سعی کرده ایم بهترین سازها را انتخاب کنیم و تلاش کردیم در هر سبک از استاد متخصص آن بهره ببریم. تمرکز روی یک سبک خاص موجب می شود هنرجوها مسیر مشخصی را پیش بگیرند و البته تکلیف استاد با هنرجو هم مشخص است. وقت استاد به درستی صرف می شود. مثلا در سبک پاپ، تمام آثاری که تدریس می شود، تنظیم های خود مجموعه است.

تاجبخش: نسبت به دیگر آکادمی‌ها شرایط ما بسیار متفاوت است. هم از نظر وجاهت اساتید و همکاران ما، هم از نظر سازهایی که زیر دست هنرجوها است. محیط آکادمی آرام و دلباز است تا هنرجو نگران چیزی نباشد و تمرکزش روی آموزش باشد. پیش آمده که هنرجو پس از ورود و ثبت نام، همان روز خواسته که آموزشش شروع شود و ما این کار را انجام داده ایم. مجموعه به دوربین مداربسته مجهز است و همراهان از اتاق انتظار تمام اتاق‌ها را می بینند. حسین شریفی به عنوان مدرس سلفژ و آموزش دورس پیش‌نیاز پیانو در کنار ما است که در ادامه از او خواهم گفت.

– کمی بیشتر در خصوص کلاس های مجازی خود صحبت کنید.

صمدی: از ابتدا نمی خواستیم محدود به یک منطقه جغرافیایی باشیم. بنابراین تصمیم گرفتیم کلاس‌های مجازی هم در مجموعه برگزار کنیم و سعی کردیم بین‌المللی به این مسئله نگاه کنیم. این برای ما بسیار مهم بود که هنرجویان خارج از کشور اگر بخواهند از اساتید داخلی استفاده کنند، به راحتی به هدف خود برسند. همین‌طور برعکس که توسط شعبه لندن امکان‌پذیر شه است. این را هم بگویم اگر هنرجویی در لندن داشته باشینم و بخواهد کلاس حضوری داشته باشد، اساتید ما در لندن این امر را امکان پذیر می کنند.

تاجبخش: این امکان را فراهم کرده‌ایم که شاگردان ایرانی ما که در کشور هستند، توسط چند معلم مجارستانی و لهستانی و البته چند معلم ایرانی ساکن انگلستان، استرالیا و کانادا تحت آموزش قرار بگیرند و همین‌طور هنرجویان خارجی می توانند با تماس با شعبه لندن از اساتید داخل یا خارج از کشور ما استفاده کنند. اتفاق جالب دیگر این است که با اساتید سبک جز و کلاسیک که نسبت به اساتید ما مطرح‌تر هستند، مسترکلاس برگزار خواهیم کرد. این کلاس‌حدود ده تا بیست نفر ظرفیت خواهد داشت و اسامی افراد را به زودی اعلام می کنیم.

– ظرفیت پذیرش حضوری شما با توجه به اینکه پروتکل های بهداشتی را رعایت می کنید حدودا چقدر است؟

تاجبخش: آموزشگاه مساحت خوبی دارد و با دستگاه یونیزاسیون و پنجره‌های قدی و همچنین واکسینه بودن همه اساتید، پروتکل‌های بهداشتی را کاملا رعایت می کنیم. با توجه به گستردگی واکسیناسیون در ماه‌های اخیر برای سنین مختلف محدودیت ما هم کمتر شده است. در حال حاضر حدود دویست هنرجو داریم که با بهتر شدن شرایط کرونا این تعداد بیشتر خواهد شد و توان بپذیرش حدود هشتصد نفر را داریم. حضور هنرجوها طبق برنامه‌ریزی دقیق بوده و از آنجا که ما شش اتاق تدریس داریم، هنرجوها کمتر با یکدیگر رو به رو می شوند. در روز هر اتاق تا بیست شاگرد را می تواند داشته باشد. کلاس‌های ما میزبان دو نفر یعنی معلم و شاگرد است و آن دو هم پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می کنند.

صمدی: در ادامه صحبت های رضا تاجبخش بگویم که به دلیل رعایت پروتکل‌ها، در هفته های گذشته با کمتر از نصف ظرفیت فعالیت خود را ادامه دادیم. اتاق ها هر کدام به شکل مجزا سیستم تهویه هوا دارند و استفاده از دو ماسک هم برای هنرجو و هم برای استاد الزامی است.

– حسین شریفی هم در این اکادمی در حال فعالیت است. درباره فعالیت او کمی صحبت کنید.

صمدی: حضور او برای ما بسیار ارزشمند است. همکاری صبور و باسواد که به ما کمک می کند نسلی را پرورش بدهیم که از ابتدا، درست و باسواد موسیقی را آموزش دیده باشد. حسین شریفی در دوره های سلفژ، ریتم خوانی، نت خوانی و تربیت شنوایی را آموزش می دهد.

رضا تاجبخش: دوست قدیمی من، مدرس کم‌نظیر که به شکل منحصر به فردی خودش را با بچه‌ها درگیر کرده است و این نعمت بزرگی است. او در کنار ما است و بچه هایی که می خواهند پیانو آموزش ببینند و قبلا هیچ فعالیتی نداشتند، مخصوصا در سنین چهار تا هشت سال، یک دوره پیش‌نیاز با آقای شریفی می گذرانند تا با ورود به کلاس پیانو یک حداقل هایی را داشته باشند. برای سنین بیشتر موضوع اما فرق می کند. حسین شریفی برای کلاس های تئوری، سلفژ و پیش‌نیازساز کنار ما است و کلاس های او سه الی چهار نفره است. این‌طور بگویم که برای هنرجویان آموزش خاصی را برنامه‌ریزی می کنیم

– در پایان چه صحبتی دارید.

صمدی: در پایان باید بگویم بسیار خوشحالیم که فعالیت این مجموعه شروع شده است. با کمک همکاران دیگر خانم نازنین رضایی، آرین ملیکیان، علیرضا احمدی، پدرام احتسابیان، پیام صمیمی، وحید کریمی و شایان تاجبخش تلاش می کنیم افرادی که می خواهند موسیقی یاد بگیرند، راه همواری داشته باشند. تشکر ویژه از دیگر شریک ما در مجموعه آقای امیر معتمدی که اگر محبت و زحمات ایشان نبود، ما نمی توانستیم به این سرعت هر دو شعبه را به شکل همزمان راه‌اندازی کنیم.

دیدگاه شما

جدیدترین رویداد موسیقی

0
روز
12
ساعت
31
دقیقه
10
ثانیه

محسن ابراهیم زاده

محل برگزاری: سالن میلاد نمایشگاه بین المللی

0
روز
12
ساعت
31
دقیقه
10
ثانیه

ناصر چشم آذر

محل برگزاری: مرکز همایش های برج میلاد

0
روز
12
ساعت
31
دقیقه
10
ثانیه

رضا صادقی

محل برگزاری:

0
روز
12
ساعت
31
دقیقه
10
ثانیه

سیروان خسروی

محل برگزاری: مرکز همایش های برج میلاد