آقای کویتی پور دمت گرم
هیچ جای دنیا به اندازه ایران به موسیقی دانان و هنرمندان ظلم نمیشه.
با یک کلمه … یک کنسرت با مجوز باطل میشه …..
با یک کلمه یک هنرمند سرشناس محبوب ملت ممنوع تصویر میشه …
رسانه نوا – غلام کویتیپور با حضور در یک برنامه اینترنتی از خاطرات دوران هشت سال دفاع مقدس، ایام محرم در آن دوران گفت که با انتقادات تند و تیز او از رویکردهای فرهنگى کنونى جامعه همراه بود.
«۳۵ آنلاین» نام برنامهای اینترنتی با اجرای فریدون جیرانی است که در قسمت چهلوپنجم خود و همزمان با عاشورای حسینی میزبان غلام کویتیپور یکی از مهمترین چهرههاى موسیقى حماسى و آیینی بود.
از این گفتگو که قرار است به زودی منتشر شود، پیشنمایشی منتشر شده که در ابتدای این پیشنمایش سه دقیقهای، کویتیپور در پاسخ به فریدون جیرانی که پرسید نوحه حماسی معروف «ممد نبودی ببینی» چگونه شکل گرفت، گفت: «تاریخ پاسخگوی چگونگی شکلگیری این قطعه است. «ممد نبودی ببینی» حرف ساده و بیآلایش جوانان آن مقطع زمانی درباره محمد جهانآرا بود. او بیش از سه یا چهار سال با نیروهایش اختلاف سنی نداشت، اما وقتی شهید شد همه بدون استثنا میگفتند یتیم شدیم.»
او که همواره خود را نه مداح که حماسهخوان میداند، در ادامه صراحتا گفت: «به ما تلقین شده بود موسیقی حرام است و بهرهگیری از آن را بد میدانستند. من نمیدانم این چه نگاهی است؟! مگر محمدرضا شجریان یا محمد اصفهانی در کنار خواننده بودن قاری قرآن هم نبودهاند؟! من کارم موسیقی بوده است و نیامدم که تنها دست و پا شکسته برای جوانان بخوانم.»
خواننده قطعات معروفی همچون «غریبانه»، «چنگ دل» و «دل پریشانم» ادامه داد: «نگاه هنری مسئولان فرهنگی ما اساسا کور است. هنرمندان ما در هر عرصهای که هستند، اعجاز میکنند. روی سخن من با مسئولان است، ۳۷ سال گذشته است و خواهش میکنم چشمشان را باز کنند.»
او که بهتازگی موزیک ویدیوی «حریم» را برای مدافعان حرم خوانده است، گفت: «ما ۳۷ سال است دافعهمان بسیار بیش از جاذبهمان است. چرا تا این حد راحت از قدرت استفاده و هنرمندانمان را دربهدر می کنیم؟! بهروز وثوقی چه گناهی در حق هنر ایران کرده است که باید بیاید پشت مرز ترکیه بایستد، پدر مریضاش را که در حال احتضار است ببیند و خداحافظی کند؟! این حرف بسیار بد است که شما به یک ریشسفید، به یک پیشکسوت هنر بگویید ببخشید ما برای راه دادنتان به کشورتان مشکل داریم. حقالناس این انسان هنرمند کجا میرود؟! یا ما به حقالناس اعتقاد داریم یا این فقط یک شعار است. رفتار مسئولان در ذوق هنری من حقیر هم تاثیر میگذارد. وقتی با احساس من بازی میشود، یعنی با احساس مخاطبانم بازی شده است.»
وی با اشاره به رفتاری که با حبیب محبیان در ایران شد؛ گفت: اگر نمیخواهید خوانندهای بخواند چرا به وی پیغام میدهید که بیاید و بعد که به کشور میآید فوت میکند؛ بعد فاجعهای مانند حبیب رخ میدهد. آنهم برای شخصیتی که سمبل ادب بود.
وی ادامه داد: ما امروز از موسیقی جهان خیلی عقب هستیم چرا نباید موسیقی صداوسیما بودجه داشته باشد و چرا نباید ارکستر سمفونیک بودجه داشته باشد؟ جوانهای ما رفتند تا مردم و هنرمندان به راحتی زندگی کنند.
وی با انتقاد از رفتار صداوسیما با موسیقی گفت: امروز تلویزیون صدای شجریان که نقش استادی در موسیقی دارد را پخش نمیکند ولی صدای افرادی را پخش میکند که حتی حرف زدن هم بلد نیستند. وقتی اثری با خون و رگ مردم عجین شد صداوسیما آن اثر را پخش کند یا نکند، دیگر تاثیری ندارد.
وی ادامه داد: صداوسیما در بخش دفاع مقدس هم بسیار بیسلیقه است آنقدر صحنههای هشت سال دفاع مقدس به صورت تکراری نشان میدهد که حتی من که در جنگ بودم دلزده میشوم درحالیکه هنوز صحنههای نابی از این روزها باقی مانده است.
کویتیپور افزود: چرا وقتی یک شاعر شعری تاثیرگذار میگوید باید ممنوعالکار شود؟ چرا یک جوانی که میتواند ۲۴ ساز را بنوازد باید از کشور برود؟ چرا ما راحت از قدرتمان استفاده میکنیم و هنرمند را از کشور خارج میکنیم؟
او که در اواخر دوران جنگ خطبه عقدش توسط امام خمینی (ره) خوانده شد، در پایان این پیشنمایش سه دقیقهای تصریح کرد: «جوانان ما با هنر جان دادنشان رفتند که هنرمندان ما این جا با عزت زندگی کنند. مگر من نمیتوانستم ۳۷ سال پیش از این مملکت بروم؟! یقین دارم اگر رفته بودم، الان برای خودم سوپراستاری بینالمللی بودم. ما متاسفانه از موسیقی بینالمللی بسیار عقب هستیم.»
آقای کویتی پور دمت گرم
هیچ جای دنیا به اندازه ایران به موسیقی دانان و هنرمندان ظلم نمیشه.
با یک کلمه … یک کنسرت با مجوز باطل میشه …..
با یک کلمه یک هنرمند سرشناس محبوب ملت ممنوع تصویر میشه …
خیلی دمت گرم آقای کویتی پور
شمابرو مدال بیار قول میدن بهت جایزه ندن
دقیقا همینطوره
زنده باد کویتی پور دوست داشتنی
هیچ جای دنیا مثل ایران هنرمندان و ورزشکاران طلبکار نیستند. مثل این که بقیه ملت انسان نیستند و هر جه هست ار آنهاست.
در امزیکا بیشترین مدال طلای جهان را در المپیک اوردند نه رئیس جمهور و نه کس دیگری چیزی که به آنها ندادند بلکه مالیات هم از آنها کرفتند.
در ایران مدال پارالمپیک می آورند انتظار دارند رئیس جمهور به استقبال آنها رفته و صدمیلیون پول ملت را هم به آنها به عنوان جایزه بدهد و تلویزیون هم تحریک به این اقدامات می کند.
شماهم راست میگی برو مدال طلای المپیک بیار مسئولین قول میدن بهت جایزه ندن
سینا جان خیلی اسون میتونی بفهمی که حرف بیخود میزنی کافیه صحت حرف هات رو سرچ گوگل کنی تا ببینی امریکا به مدال اوراش چقدر جایزه میده
امثال شما احتمال خائن مملکتین که سعی در تحقیر قهرمان های مملکتت داری
دیدگاه شما