برگزیدگان چهارمین دوره جشنواره موسیقی «آوای ایرانی» دلیجان معرفی ‌شدند

سام بورنگ

رسانه نوا اختتامیه چهارمین دوره جشنواره موسیقی «آوای ایرانی» با شناخت نفرات برتر رشته‌های چهارگانه در سالن مهر هلال احمر در شهرستان دلیجان در استان مرکزی برگزار شد.

اختتامیه چهارمین دوره جشنواره موسیقی «آوای ایرانی» شهرستان دلیجان، با حضور دکتر علیرضا ایزدی مدیر کل میراث فرهنگی استان مرکزی، مهندس سیامک سلیمانی فرماندار شهرستان دلیجان، حسینی معاونت فرهنگی اداره کل ارشاد استان و تعدادی از مسئولین ادارات شهرستان و چند تن از اساتید بنام موسیقی و آواز ایران با شناخت نفرات برتر هر رشته در سالن هلال احمر شهر دلیجان برگزار شد.

در این مراسم، حمید صادقی رئیس اداره فرهنگ و ارشاداسلامی دلیجان گفت: چهارمین دوره جشنواره موسیقی ملی «آوای ایرانی» به صورت منطقه‌ای و با حضور شرکت کنندگانی از استان‌های مرکزی، اصفهان، قم، البرز، لرستان، چهارمحال و بختیاری و کاشان در شهرستان دلیجان برگزار شد.

وی همچنین گفت: این جشنواره شامل ۴ مرحله تصنیف خوانی، آواز خوانی باز ساز و بدون ساز و مناجات خوانی اجراء گردید. این جشنواره باهمکاری و مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، اداره کل میراث فرهنگی استان، فرمانداری دلیجان و خانه نخجیر برگزار شد.

سپس مهندس سلیمانی فرماندار دلیجان ضمن خیرمقدم به هنرمندان شرکت کننده در خصوص اهمیت و جایگاه موسیقی سنتی به ایرد سخنرانی پرداخت و از افرادی که در روند بهتر برگزار کردن این جشنواره تلاش و کوشش کرده بودند؛ تشکر و قدردانی کرد.

در بخش دیگری از این مراسم، دکتر علیرضا ایزدی مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی گفت: بایستی از هنرمندانی که در زمینه فرهنگ موسیقی فعالیت می‌کنند؛ پشیبانی و حمایت شود، چون ایران؛ شعرش، هنرش، معماری‌اش و هر آنچه که دارد و به نام اصالت خطابش می‌کند‌ بدون موسیقی معنا پیدا نمی‌کند. موسیقی شور و شعور درآمیخته یک ایرانی به تمام معناست، از فارابی تا بوعلی سینا، شهریار و خالق مرغ سحر. ما با موسیقی عاشقی، زندگی کردن و انسانیت را تجربه کرده‌ایم و ایران با تمام فرهنگ‌هایش مدیون موسیقی است و این هنرمندان هستند که برای حفظ این آثار ماندگار، همیشه در تلاش هستند و باید خود نیز ماندگار بمانند. وی به صورت ویژه از فرماندار و دبیر جشنواره تقدیر کرد. 

وی همچنین گفت: ما شنوندگان خوبی برای موسیقی نیستیم، هر وقت تار و سه‌تاری می‌بینیم، منتظر هستیم که رودی جاری شود و درختی از جلوی چشممان رد شود، به همین خاطر نمی‌توانیم درست گوش بدهیم، مخصوصاً موسیقی ناب و اصیل ایرانی را؛ ما مفهوم چهارگاه و سه‌گاه را فراموش کردیم.

مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی در پایان سخنانش گفت: هنرمندان طراز اول ما که برای فرهنگ و هنرمان بزرگی و شکوه به ارمغان آورده‌اند؛ در تاریخ و فرهنگ سرزمین مقدس و اهورایی ایران زمین ماندگار خواهند بود و تکرارنشدنی هستند و اگر امروز قدر شجریان‌ها و شوالیه‌های ایران زمین را ندانیم؛ فردا به روز چه کنم چه کنمی دچار می‌شویم که فرهنگمان به سمت زوال و نابودی پستی می‌رسد. ایران با تمام فرهنگ و بزرگی‌اش، مدیون موسیقی‌اش است. ایران بدون موسیقی نه تخت جمشیدی برایش می‌ماند و نه خوره محلات.

در ادامه، کورش فتاحی دبیر اجرایی چهارمین دوره جشنواره منطقه‌ای موسیقی ملی «آوای ایرانی» که اجرای مراسم اختتامییه را هم به عهده داشت؛ در مورد آثار این دوره از جشنواره گفت: ۱۱۰ اثر در چهار موضوع از جمله؛ «مناجات خوانی»، «تصنیف خوانی»، «آواز بدون ساز» و همچنین «آواز همراه با ساز» به دبیرخانه انجمن ارسال شد که پس از انجام داوری مرحله اول، برگزیدگان بخش‌های مختلف رقابتی به مرحله نهایی این جشنواره راه یافتند.

وی همچنین گفت: چهارمین دوره جشنواره منطقه‌ای «آوای ایرانی» به صورت رقابتی و در سطح مطلوب و قابل قبولی برگزار شد و اساتید برجسته موسیقی کشور همچون؛ مهدی بهزادپور، سیاوش برهانی، پوریا اخواص و حسین علیشاپور؛ آثار نهایی این دوره از جشنواره را داوری کردند. دبیر جشنواره ضمن انتقاد از مدیران خانه موسیقی، وظیفه آنها را حمایت از هنرمندان و استعدادهای دیده نشده دانست و عدم حضور هیچیک از اعضای هیأت مدیره خانه موسیقی علیرغم دعوت رسمی،  در این جشنواره را ناشی از عدم مسئولیت پذیری آنها بر شمرد.

در ادامه، مراسم اختتامییه چهارمین دوره جشنواره موسیقی «آوای ایرانی» با اجرای کنسرت استاد کیوان ساکت و بهنام ابوالقاسم و حضور هنرمندان برجسته‌ای همچون؛ استاد احمد مراتب (دره التاج)، استاد حسن منصوری، استاد اسرافیل شیرچی، سهیل محمودی، فروغ بهمن‌پور و فاضل جمشیدی  به شکل شایسته‌ای برگزار  شد وخاطره ماندگاری در تاریخ و فرهنگ موسیقی در دلیجان بجا گذاشته شد.

در پایان مراسم، داوران چهارمین دوره جشنواره موسیقی «آوای ایرانی» در بیانیه پایانی خود، پس از دو روز اجرای نفرات در رشته‌های مختلف، برگزیدگان جشنواره را به شرح زیر اعلام کردند که با اهدای لوح و تندیس و جایزه نقدی از آنان قدردانی شد.

رشته آواز خوانی با ساز:

رتبه اول: سلمان سعیدی (اصفهان)

رتبه دوم: داریوش اسکندری (شهرکرد)

رتبه سوم: سید مرتضی رنجبر(کاشان )

رشته مناجات خوانی:

رتبه اول: ندارد

رتبه دوم: امیر حسنی(دلیجان) و سپهر مراتب (اصفهان)

رتبه سوم: سعادت مراتب (اصفهان)

رشته آوازخوانی بدون ساز :

رتبه اول: ندارد

رتبه دوم: عبدالحسین اروجلو (تفرش)

رتبه سوم: رضا ابراهیمی (دلیجان) و اسماعیل جعفری (دلیجان)

رشته تصنیف خوانی:

رتبه اول: امیر حسین زهری (آران و بیدگل)

رتبه دوم: سعیدرضا معمار (کاشان) و آرمین فلاح (گلپایگان )

رتبه سوم: عطا جعفری فرد (آران و بیدگل).

در حاشیه این جشنواره، از پروفسور حمیدرضا شاپوری چهره ممتاز علمی، فرهنگی و  خیر سلامت که از چهره‌های ماندگار شهرستان دلیجان در سطح ملی می باشد؛ تجلیل به‌عمل آمد.

دیدگاه شما

جدیدترین رویداد موسیقی

0
روز
12
ساعت
31
دقیقه
10
ثانیه

محسن ابراهیم زاده

محل برگزاری: سالن میلاد نمایشگاه بین المللی

0
روز
12
ساعت
31
دقیقه
10
ثانیه

ناصر چشم آذر

محل برگزاری: مرکز همایش های برج میلاد

0
روز
12
ساعت
31
دقیقه
10
ثانیه

رضا صادقی

محل برگزاری:

0
روز
12
ساعت
31
دقیقه
10
ثانیه

سیروان خسروی

محل برگزاری: مرکز همایش های برج میلاد