رسانه نوا – آزمایشهای انجام شده روی قلب شوپن بار دیگر علت مرگ زودهنگام این نابغه لهستانی را ثابت کرد.
آهنگساز و پیانیت بزرگ لهستانی، فردریک شوپن از زندهبهگور شدن هراس داشت. او در سال ۱۸۴۹، زمانیکه در بستر مرگ افتاده بود به یکی از خواهرانش گفت: «زمین خفهکننده است» و از او قول گرفته بود که پس از مرگ جسدش را تشریح کنند تا او زندهبهگور نشود.
در آن زمان برای تشخیص علت مرگ نابغۀ ۳۹ ساله کالبدشکافی انجام گرفت و به پیشنهاد خواهرش قلب شوپن را از سینه درآوردند و در شیشهای از کنیاک حفظ کردند.
دانشمندان از وصیت این موسیقیدان برجسته بهره برده و بارها تلاش کردهاند اجازه انجام آزمایشاتی روی قلب او را دریافت کنند. بهتازگی این فرصت نادر فراهم شده و آزمایشات انجامشده روی قلب این موسیقدان برجسته نشان داده او مبتلا به بیماری پریکاردیت بوده است، عارضهای نادر که در نتیجۀ سل مزمن ایجاد میشود.
نتیجۀ آزمایشات انجام شده هفتۀ گذشته در مجلۀ American Journal of Medicine منتشر شد.
دانشمندان پس از بررسی شیشۀ حاوی قلب شوپن که در کلیسای صلیب مقدس در شهر ورشو نگهداری میشود متوجه مواد فیبردار سفیدی شدند که قلب را پوشانده بود. همچنین ضایعات کوچکی نیز قابل مشاهده بود که شاهدی بر عوارض بیماری سل هستند.
پرفسور مایکل ویت، سرگروه تیم در گفتوگو با آبزرور گفت: «ما درِ شیشه را باز نکردیم اما از وضعیت قلب میتوان فهمید که شوپن دچار بیماری سل بوده درحالیکه عوارض پریکاردیت علت اصلی مرگ او بوده است.»
این موسیقیدان برجسته در اکتبر سال ۱۸۴۹ در شهر پاریس درگذشت و بدن او در گورستان پرلاشز به خاک سپرده شد. گورستان مشهوری در پاریس که آرامگاه بسیاری از نوابغ جهان مثل مارسل پروست، اسکار وایلد و جیم موریسون است.
آزمایشات انجام شده توسط ویت و گروهش اولین آزمایشاتی است که از سال ۱۹۴۵ تا کنون روی قلب شوپن انجام شده است. به گفتۀ ویت «هنوز هم کسانی هستند که میخواهند شیشه را باز کنند و برای تست دیانای و ثابت کردن نظریۀ خودشان مبنی بر ارثی بودن مشکل شوپن، از بافت نمونهبرداری کنند اما این کار کاملا اشتباه است. این کار ممکن است باعث صدمه رساندن به بافت قلب شود و علت مرگ شوپن همین حالا هم مشخص است.»
دیدگاه شما