رسانه نوا – پنجاه و یکمین نشست تخصصی ترانه-آواز با حضور کارشناسان مطرح در حوزه موسیقی و ترانه برگزار شد.
به گزارش رسانه نوا، در این برنامه پدرام آزاد، شروین رادفر و دانیال شهرتی به عنوان کارشناس موسیقی و همچنین علی ایلیا و مهدی موسوی میرکلایی به عنوان کارشناس ترانه حضور داشتند.
به رسم برنامه های گذشته ترانه ها از نظر موسیقایی و ارزش ادبی مورد نقد و بررسی قرار گرفتند. اختلاف نظر کارشناسان موسیقی و کارشناسان ترانه در خصوص رعایت کامل قافیه در ترانه بود. در بخشی از گفتگوی کارشناسان موضوع انتشار ویدیوهایی از مدارس که در آن ها موزیک «جنتلمن» با صدای ساسان حیدری با نام هنری ساسی مانکن پخش شده پیش کشیده شد. مهدی موسوی در این خصوص گفت:” ترانه آن اثر برای آن سن نامناسب است. این آهنگ هیت شده و این نوع موسیقی نیاز آن سن است و به گوششان رسیده.”
علی ایلیا گفت:” همه بچه ها ترانه را حفظ بودند و مشخص است در خانواده به گوششان رسیده و این نسل کارتون هایی می بینند که از فیلم هایی که ما می بینیم بدتر است. ما نسل ساختار شکنی بودیم اما این نسل اصلا نمی داند ساختار چیست. در سالن کنسرت های خواننده های جدید بچه های حدود هشت سال همه ترانه ها را حفظ هستند. “
سجاد عزیزی مجری برنامه با اشاره به نیاز موسیقی برای کودکان عنوان کرد:” برای کودکان موسیقی ساخته نمی شود و جایگزینی نیست که جای خالی آن را پر کند. موسیقی مناسبی در اختیار کودکان نمی گذاریم. من خودم اجازه نمی دهم دخترم هر اثری را گوش کند. نباید بچه ها را رها کنیم تا خودش موسیقی اش را انتخاب کند. ده تا راه جلو آن ها بگذاریم که درست باشد هر چند شاید اصلا راهی وجود نداشته باشد.”
شروین رادفر در خصوص موسیقی کودک گفت:” افرادی موسیقی کودک در ایران می سازند که اکثرا کودک درونشان مرده است. یا کودک درونش کودک درون خردسالی اش است که بچه های الان آن را نمی خواهند. هر چقدر تلاش کنیم فرزندان ما همان کاری را می کنند که ما کرده ایم. وقتی به بچه ها در مدرسه موسیقی یاد نمی دهند، نمی توانند موسیقی خوب را تشخیص بدهد. “
پدرام آزاد در قسمتی از صحبت های خود درباره ساخت اثر عنوان کرد:” به نظر من کیفیت اثر تولید شده نسبت به هر چیز دیگر حتی وزن و قافیه اولویت دارد. ترانه سرا باید جسارت خروج از چارچوب و ساختار را داشته باشد تا بتواند چیز جدیدی تولید کند.”
از مسائل دیگری که در این جلسه مطرح شد می توان به ضعف مدیریتی در حوزه موسیقی و کم بودن تعداد آثار استاندارد از نظر کلام اشاره کرد.
دیدگاه شما