رسانه نوا – ارکستر سمفونیک تهران به رهبری شهرداد روحانی نه شهریور در باغموزه عفیفآباد شیراز روی صحنه رفت.
به گزارش رسانه نوا، ارکستر سمفونیک تهران، همزمان با عید سعید قربان، به رهبری شهرداد روحانی در ادامه اجراهای خارج از پایتخت خود، این بار میهمان مردم شیراز شد.
در اجرای فوق مخاطبان شنونده قطعاتی چون سویت دریاچه قو اثر پیتر چایکوفسکی، آواهای اسلوانی آنتون دورژاک، دانزون شماره ۲ آرتورو مارکز، موسیقی فیلم اثر هنری مانسینی و بر باد رفته از ماکس اشتاینر بودند.
در این کنسرت فریاد تهی از شهرداد روحانی، به یاد فداکاری رزمندگان دفاع مقدس اجرا شد؛ روحانی پیش از شروع این قطعه یاد و خاطره این عزیزان را گرامی داشت و از اجراهای ارکستر سمفونیک تهران در زمان جنگ تحمیلی سخن گفت. در ادامه خاک مهر آیین و وطنم دیگر قطعات این اجرا بودند.
شهرداد روحانی در میان اجرای قطعات، ضمن معرفی هر قطعه، چند دقیقهای با مخاطبان این کنسرت سخن گفت؛ وی در میان تشویق حضار از علاقهمندی مردم شیراز به موسیقی گفت.
همچنین در خلال اجرای کنسرت، تمبر یادبود اجرای ارکستر سمفونیک تهران به رهبری شهرداد روحانی در شیراز، با حضور چند تند از مسئولان فرهنگی این شهر، رونمایی و ابطال شد؛ روحانی ضمن ابطال این تمبر در امضای یادبودی نوشت:” به یادبود اوقات بسیار خوش و زیبایی که در شهر زیبا با مردم هنر دوست شیراز داشتم”.
رهبر ارکستر سمفونیک تهران پیش از اجرای این برنامه، در جمع خبرنگاران گفت: تور شهرستان ارکستر سمفونیک تهران از حدود شش ماه پیش با سفر به آبادان، اهواز، عسلویه و بوشهر آغاز شد و شیراز دومین مقصد سفر این ارکستر بوده است.
شهرداد روحانی با اشاره به اجرای مشترک با یکی از بزرگترین رهبران ارکستر جهان، بیان داشت: ریکاردو موتی، رهبر ارکستر سرشناس ایتالیایی با دستچین کردن نوازندگانی خبره از ایتالیا به ایران آمد و برنامهای مشترک با ارکستر سمفونیک تهران در تالار وحدت اجرا کرد.
وی افزود: این گروه ایرانی-ایتالیایی به رهبری ریکاردو موتی در یکی از معتبرترین فستیوالهای موسیقی جهان در شهر راونا برنامهای اجرا کرد که بسیار موفق بود و بازتاب آن در جراید اروپایی بسیار مثبت ارزیابی شد؛ همچنین رادیو اتریش و تلویزیون رسمی ایتالیا (RAI) این برنامه را در سراسر ایتالیا و در برخی کشورهای اروپایی پخش کرد که نشان از اهمیت این برنامه دارد.
ارکستر سمفونیک تهران سفیر فرهنگی ایران است
روحانی ارکستر سمفونیک تهران را سفیر فرهنگی ایران خواند و عنوان کرد: این ارکستر نشاندهنده توانایی نوازندگان ایرانی در سطح جهانی است. وی ابراز امیدواری کرد با تداوم حمایتها جایگاه ارکستر سمفونیک تهران در منطقه و جهان به مرتبهای والا بدل شود.
رهبر ارکستر سمفونیک تهران که با هشتاد نوازنده به شیراز آمده بود، برنامه شیراز را تلفیقی از قطعات موسیقی کلاسیک، موسیقی فیلم و موسیقی ملیمیهنی اعلام کرد و ابراز داشت: تنها این نیست که ارکستر سمفونیک تهران تخصصش در اجرای موسیقی کلاسیک باشد، بلکه معتقدم هر ارکستر سمفونیک معتبر باید با سبکهای مختلف آشنا باشد و بتواند انواع موسیقی را بهصورتی عالی اجرا کند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: امروزه در ارکستر سمفونیکهای معتبر جهان نیز همین روش پیگیری میشود؛ برای مثال ارکستر فیلارمونیک برلین که جزو پنج ارکستر برتر جهان است، در فصل هنری برلین در کنار اجرای موسیقی کلاسیک موسیقی مدرن، موسیقی فیلم و حتی در مواقعی با هنرمندان موسیقی پاپ نیز همکاری میکند.
موسیقی مثل سعدی
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: وقتی موسیقی به سطحی مطلوب میرسد، دیگر متعلق به سرزمین خاصی نیست؛ همانگونه که سعدی، تنها متعلق به ایران نیست.
وی با تأکید بر توانمندی نوازندگان جوان ایرانی گفت: بالاترین افتخار برای من به عنوان یک موزیسین ایرانی این است که بهعنوان رهبر ارکستر سمفونیک تهران، نوازندگان جوان ایرانی بتوانند آثار وردی، آهنگساز مشهور ایتالیایی را در سطحی جهانی و به خوبی همکاران ایتالیاییشان اجرا کنند؛ همانگونه که ریکاردو موتی پس از اجرای مشترک با ارکستر سمفونیک تهران درباره این ارکستر گفت: من اول یک ارکستر ایتالیایی داشتم و یک ارکستر ایرانی؛ ولی بعد از چند دقیقه یک ارکستر داشتم و این همطرازی با نوازندگان اروپایی برای ما بسیار ارزشمند است.
ارکستر سمفونیک و اصلاح ذائقه موسیقایی
روحانی کاربرد ارکستر سمفونیک را ارائه موسیقی علمی و اصلاح ذائقه موسیقایی مردم عنوان کرد و اذعان داشت: موسیقی کلاسیک با روح شما بازی میکند، دانش شما را از علم موسیقی به چالش میکشد و دیدتان را به موسیقی دگرگون میسازد؛ درنتیجه از آن دسته موسیقیهایی نیست که برای رهایی از فشار روزمره ساخته و شنیده میشود.
وی با بیان اینک ۸۰درصد مخاطبان ایرانی را جوانان تشکیل میدهند، گفت: در اروپا معمولاً افراد مسن مخاطب موسیقی کلاسیک هستند؛ ولی خوشبختانه در ایران بیشترین مخاطبان ما جوان زیر سیسال هستند.
رهبر ارکستر سمفونیک تهران با تأکید بر تربیت موسیقایی کودکان و نوجوانان بیان داشت: تربیت موزیسین باید از دوران ابتدایی و در هنرستانها و دانشگاهها صورت گیرد که هماکنون در حال انجام است؛ ولی متأسفانه روند کندی دارد.
دیدگاه شما