رسانه نوا – نشست رسانه ای سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر صبح روز دوشنبه ۱۵ بهمن ماه و با حضور شاهین فرهت دبیر هنری سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر، علی ترابی مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد، شهرام صارمی مدیر اجرای این رویداد و امیر بهاری مدیر روابط عمومی جشنواره و همچنین جمعی از اصحاب رسانه در تالار وحدت برگزار شد.
به گزارش رسانه نوا، در ابتدای این نشست شاهین فرهت درباره روند آماده سازی شرایط برای برگزاری جشواره موسیقی فجر، گفت: “فکر می کنم تمام کارها به خوبی انجام شده است و امیدوارم که برنامه خوبی باشد. آنچه در فکر داشتیم تا حدود زیادی قابل انجام بوده است. من خسته نشدم و خیلی خوشحالم تم هایی که برای جشنواره در فکر داشتیم، انجام شد. بسیاری از گروه های موسیقی تمرینات خود را برای حضور در این جشنواره به انجام رسانده و البته برخی دیگر در حال تمرین هستند.”
وی ادامه داد: “یکی از ویژگی های این دوره از جشنواره موسیقی فجر تم غالبی است که برای آن در نظر گرفته شده است. یعنی دعوت از نسل های گوناگون موسیقی ایرانی است و باید اعلام کنم که ۴ نسل هنری از فعالان عرصه موسیقی ایرانی در این جشنواره حضور دارند و اساسا یکی از شروط پذیرش این مسئولیت از طرف اینجانب تحقق این مسئله بود که رویدادی کم نظیر است و خوشبختانه توانستیم به آن نائل شویم.”
دبیر هنری سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر تصریح کرد: “ما امسال در هیات انتخاب از هر ژانری متخصص داشتیم البته با توجه به اینکه تم اصلی این جشنواره اجرای آثار آهنگسازان ایرانی بود، تمرکز خود را روی این نقطه معطوف کردیم. ما در این دوره از جشنواره شاهد حضور هنرمندانی هستیم که برای اولین بار در جشنواره حضور پیدا کرده اند و این موضوع می تواند به عنوان یکی از نکات مثبت جشنواره مورد توجه قرار گیرد. این در حالی است که من از نحوه انتخاب هیات انتخاب هم بسیار راضی هستم. دعوت از ۴ نسل آهنگساز و نوازنده در شرایطی که به ویژه بسیاری از جوان ترها چندان تمایلی به نواختن قطعات ایرانی ندارند و بیشتر متمایل به قطعات موسیقی غربی هستند، به نظر می رسد دستاورد بزرگی باشد که توانستیم با جلب اعتماد آن ها به این مهم دست پیدا کنیم.”
شاهین فرهت در پایان سخنان خود افزود: “در این جشنواره قطعاتی از آهنگسازان بزرگ ایرانی همچون جواد معروفی، حسین دهلوی، فرهاد فخرالدینی و حسین علیزاده را شاهد خواهیم بود که توسط گروه های شرکت کننده در جشنواره نواخته خواهد شد.”
علی ترابی مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد نیز در این نشست اظهار داشت: “ما به جز بخش موسیقی پاپ که یکسری شاخصه های دیگر برای انتخاب لحاظ شد، همه آثار و گروه ها را از سوی هیات انتخاب در جدول گنجانده ایم. به عبارتی حتی یک نفر از هنرمندان شرکت کننده بدون انتخاب هیات انتخاب به جشنواره وارد نشده است.”
وی در مورد حذف جایزه باربد از جشنواره موسیقی فجر نیز افزود: “هیچ وقت به جهت مسائل مالی جایزه باربد حذف نشده است. ضمن اینکه ما در حوزه موسیقی استانداردهایی در سطح دنیا داریم که اصلا موضوع رقابت در آن وجود ندارد. ضمن اینکه اصلا قرار نیست وزارت ارشاد در قامت دولت به دقابت بخش خصوصی بیاید و جشنواره را رقابتی کند. وقتی بخش خصوصی به درستی می تواند موضوع رقابت را داشته باشد، این درست نیست که بخش رقابتی در جشنواره حضور داشته باشد.”
مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد در مورد نبود بخش رقابتی در جشنواره امسال نیز خاطرنشان کرد: “جشنواره های دوره قبل به ویژه در سه دوره پیشین اصلا آیین نامه ای نداشت و امروز خیلی خوشحال هستم که جشنواره دارای یک آیین نامه شد. البته در آیین نامه جشنواره هیچ اشاره ای به موضوع جایزه نشده است و من تعجب می کنم کخ چطور در دوره های قبل این حساسیت برای نبود بخش رقابتی وجود نداشت. من در حال حاضر کاری به درست یا غلط بودن دوره های پیشین ندارم اما به این نکته اشاره می کنم که در سال جاری جشنواره دارای آیین نامه ای شده که همه موظف هستند بر اساس آیین نامه جشنواره را برگزار کنند.”
ترابی در مورد نبود تبلیغات شهری مناسب برای برگزاری این دوره از جشنواره موسقی فجر و همچنین معیارهای انتخاب خوانندگان و گروه های بخش موسیقی پاپ نیز اینگونه توضیح داد: “متاسفانه سازمانی که مسئول تبلیغات شهری جشنواره بود، مشخصا اعلام کرده به دلیل ایام سوگواری فاطمیه و همچنین دهه مبارک فجر، از تبلیغات میدانی معذور است. طرح های گرافیکی از قبل آماده شده و ما در حال رایزنی برای تبلیغات شهری هستیم. ضمن اینکه بخش موسیقی پاپ امسال بخش مردمی جشنواره است که توانسته مورد استقبال مخاطبان قرار گیرد. ما غیر از این فاکتور و اولویت حضور خوانندگان در ایران، حساسیت دیگری برای برگزاری این جشن نداشتیم.”
علی ترابی در پایان صحبت های خود در مورد نحوه حضور گروه های موسیقی پاپ در این دوره جشنواره و شائبه های انتخاب این بخش از جمله تحت فشار قرار دادن دفتر موسیقی و همچنین دستمزدهای ناچیز آن ها در جشنواره نیز گفت: “درباره اینکه در دوره های گذشته تسویه حساب های مالی صورت نگرفته است، من به شما قول می دهم که تمام دستمزدهای سه دوره گذشته به طور کامل پرداخت شده است. همچنین در مورد فشاری که دفتر موسیقی برای شرکت گروه های پاپ مطرح می شود باید بگویم که اصلا چنین چیزی نبوده و گرچه ما در حوزه دستمزدها رقم های کمتری را به گروه های این بخش می دهیم اما به طور حتم هیچ گونه فشاری از سوی ستاد برگزاری جشنواره و دفتر موسیقی وزارت ارشاد به گروه ها اعمال نشده است.”
در ادامه این نشست شهرام صاری دبیر اجرایی این جشنواره نیز در مورد انتخاب گروه ها برای حضور در جشنواره گفت: ” این که گمان کنید گروه ها براساس فراخوان به جشنواره می آیند، اینگونه نیست. ما با تمامی گروه ها و بزرگان موسیقی تماس گرفتیم اما هر کدام به دلایلی حضور پیدا نکردند. در بخش اجرای موسیقی بانوان نیز ۴ اجرا به دبیرخانه جشنواره پیشنهاد شد که مورد بررسی قرار گرفت و متاسفانه هیچ کدام از آن ها از نقطه نظر صرفا فنی و هنری منطبق با سطح کیفی جشنواره نبودند.”
وی افزود: “دباره اجراهای جشنواره نیز باید بگویم که حدود ۸۵ اجرا برگزار خواهد شد که به هیچ وجه عدد مقدسی نیست که ما بخواهیم برای آن ادعایی داشته باشیم اما شما بدانید که ما برای حضور هنرمندان مطرح برای حضور در جشنواره با بهترین هنرمندان وارد مذاکره شدیم که متاسفانه تعدادی از آن ها قبول نکردند در جشنواره حضور داشته باشند.”
شهرام صارمی در پایان در مورد برنامه های ستاد جشنواره برای چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: “اجرای شادیانه های موسیقی اقوام ایران به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در سالن حوزه هنری، برگزاری یک نشست پژوهشی با موضوع چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به مدیریت رضا مهدوی و به میزبانی رادیو گفتگو، اجرای قطعات انقلابی به خوانندگی اسفندیار قره باغی توسط ارکستر ملی، اجرای چند قطعه ملی میهنی با همراهی گروه «همنوازان سایه» و برگزاری جشنواره موسیقی فجر استانی در هفت استان از جمله برنامه هایی است که برای چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی تدارک دیده شده است.”
گفتنی است؛ سی و چهارمین دوره جشنواره موسیقی فجر از تاریخ ۲۴ الی ۲۹ بهمن ماه در سالن های تالار وحدت، تالار رودکی، ایوان شمس، فرهنگسرای نیاوران، برج آزادی، سوره حوزه هنری، برج میلاد و سالن سیف الله داد خانه سینما برگزار خواهد شد و مراسم اختتامیه این جشنواره نیز در تاریخ ۳۰ بهمن ماه در تالار وحدت برگزار خواهد شد.
دیدگاه شما