نشست خبری پروژه اینترنوا در بیمارستان نیکان برگزار شد/ اجرای شوستاکوویچ و استیو رایش برای کودکان کار

رسانه نوا – نشست خبری پروژه «اینترنوا» صبح امروز با حضور هنرمندان و حامیان این برنامه در سالن اجتماعات بیمارستان نیکان برگزار شد.

به گزارش رسانه نوا، لوریس چکناواریان (آهنگساز و رهبر ارکستر)، دارا مورگان (موزیسین ایرلندی و سرپرست کوارتت اروپایی آنسامبل اینترنوا)، فرخزاد لایق (آهنگساز)، منیره آرزومندی (فعال حقوق کودک و مدیرعامل موسسه خیریه ایلیا) ،مدیر بیمارستان نیکان و اسپانسرهای این برنامه در این نشست حضور داشتند.

در ابتدا  منیره آرزومندی در مورد موسسه خیریه ایلیا و اهداف آن گفت: «موسسه خیریه ایلیا با بیش از یک دهه فعالیت در حوزه کودکان کار و خیابان با هدف ارائه آموزش و خدمات در حوزه سواد پایه به خانواده‌ها برای توانمندسازی آن‌ها و به طبع توانمندسازی کودک فعالیت می‌کند. در طول سه سال گذشته این فعالیت‌ها با حمایت بخش خصوصی و ازجمله بیمارستان نیکان و گروه مهندسی بام گسترش یافته است.»

در ادامه آرزومندی با اشاره به اینکه تنها شغل کودک، تحصیل کردن است، گفت: « هیچ کودک زیر ۱۸ سالی نباید به چیزی جز تحصیل کردن مشغول باشد و ضمن اینکه بر دستان کارگران بوسه می‌زنیم، کارگران زیر ۱۸ سال را مستثنا می‌کنیم و امیدواریم شاهد محو شدنشان باشیم.»

لوریس چکناواریان در آغاز این نشست با اشاره به نحوه مهاجرت خانواده‌اش در زمان جنگ از ارمنستان به ایران و کارکردن خانواده و خودش در آن ایام گفت: «من خودم کودک کار هستم. کمک کردن به کودکان کار یک حرکت درست است. هر کسی که به این کودکان کمک کند به خودش کمک کرده است؛ «بزرگ کن تا بزرگ شوی».  من با کمک مردم و با عشق مردم ایران توانستم هنر خودم را نشان دهم. »

دارا مورگان نوازنده برجسته ایرلندی که سابقه همکاری با فلیپ گلس و مایکل نیمن را دارد هم در باره این پروژه گفت: «خیلی خوشحالم که اینجا هستم. یک کلمه فارسی بلد نیستم اما با زبانی حرف می زنم که زبان همه مردم  دنیاست و آن هم موسیقی است. اصلا نکته معمولی نیست که یک موزیسین انگلیسی به اجرا در ایران فکر کند. با آثار امیرمهیار تفرشی پور آشنا بودم و همچنین از طریق مارک استیونسن با موسیقی ایران آشنا شدم.»

مورگان که در مسند سرپرست کوارتت اینترنوا به ایران آمده در پاسخ به پرسش «نوا» دربار دیدگاهش نسبت به آثار آهنگسازان ایرانی که بناست اجرا کند ، گفت: «آثاری که از موزیسین های ایرانی در اجراهای پیش رو اجرا می‌کنیم ویژگی‌های خاصی دارند که شاید مهمترینش حضور ربع پرده ها باشد. البته من با این ربع پرده‌ها بسیار آشنا هستم و کارهای اینچنینیِ بسیاری انجام داده ام. در کل حضور ربع پرده ها در موسیقی مدرن امروز متداول است و برای ما امری عادی است.»

فرخزاد لایق، پزشک متخصص قلب و عروق  که «هفت‌گاه معلق» اثر شاخص او هم در این برنامه اجرا می‌شود، به نوعی کار اداره نشست را هم بر عهده داشت او در باره این رویداد گفت: «کودکانی به تماشای این کنسرت خواهند نشست که شاید تماشای اجرای موسیقی کلاسیک از نزدیک را در رویاهایشان هم نبینند. این یک موسیقی روشنفکرانه است و شاید دعوت از کودکان کار برای دیدنش کمی فخرنمایانه به نظر برسد اما چه باک که این یک اتفاق است و یک حادثه. نمی‌خواهم ماجرا را آگراندیسمان کنم ولی این اتفاق در ۴۰ سال گذشته کم‌نظیر است و زیباترین قسمتش هم این است که برای کودکان کار اجرا می‌شود.»

لایق همچنین با اشاره به حضور کودکان در این اجرا گفت: « جدا از اینکه عواید حاصل از بلیت‌فروشی این دو شب کنسرت را به کودکان کار اختصاص می‌دهیم، دوست داریم فروش بلیت‌مان به صورت سمبلیک و با مبلغی بیش از ارزش حقیقی آن و در راستای حمایت از این کودکان انجام بشود.»

او حضور کودکان کار در این کنسرت را برگردانی از داستان شاهزاده و گدا دانست و افزود: «من از مستندسازان برای به تصویر کشیدن این برگردان از شاهزاده و گدا در تالار وحدت دعوت به همکاری کردم. برای به تصویر کشیدن کودکانی که تنها به مدت دو شب، پا به سالنی می‌گذارند که شاید نه پیش از این برایشان اتفاق افتاده باشد و نه پس از این برایشان رخ دهد. ما جمع می‌شویم تا شاید با دیدن این کودکان از نزدیک، تکانی در خود احساس کنیم و اشکی بریزیم.»

آرزومندی اما نظر متفاوتی از فرخزاد لایق داشت و گفت: «ضمن احترام برای نظرات دکتر لایق، ما جمع نمی‌شویم که برای کودکان کار اشک بریزیم! همواره شنیده‌ایم که حق گرفتنی است اما در حوزه کودک این حق نه گرفتنی که دادنی است. من با دیدگاه شاهزاده و گدا هم مخالفم و معتقدم نباید کودکان را این گونه، با نگاهی ترحم‌آلود دید. آن‌ها بخشی از جامعه انسانی‌اند که از حقوق‌شان محروم شده‌اند و ما باید این حق را به آن‌ها برگردانیم.»

او همچنین توضیح داد  که  از میان هزار کودکی که موسسه ایلیا با آن‌ها در ارتباط است، ۱۰۰ کودک برای حضور در این کنسرت انتخاب شده‌اند.

لایق در ادامه دباره بازگشت هزینه‌های این رویداد هنری گفت: « این برنامه برای برگزارکنندگانش یک ضرر مطلق است و من متاسفم که به عنوان یکی از ایده‌پردازان این برنامه جماعتی را از نظر مسائل مالی، همراه با خودم به درون چاه می‌کشم. یکی از اهداف ما، جدا از کلید زدن همکاری مشترک موزیسین‌های ایرانی و اروپایی در حوزه موسیقی کلاسیک معاصر، نه سود مالی که معرفی و شناساندن موسسه ایلیا در حوزه فعالیت برای کودکان کار و خیابان است. موسسه‌ای که سال‌هاست بی‌هیچ چشمداشتی در این زمینه فعالیت می‌کند و شاید به بهانه این کنسرت بیش از پیش شناخته شود.»

در شب‌های ۲۵ و ۲۶ تیر در طول کنسرت آنسامبل اینترنوا در تالار وحدت رخ می‌دهد بزرگداشت تولد ۸۰ سالگی لوریس چکناواریان است. در پایان اجرای هر دو شب نیز موسیقی سریال «Game of Thrones» اجرا خواهد شد. در شب بیست و پنجم قطعاتی از شوستاکویچ، دبوسی و چکناواریان اجرا می‌شود و در شب بیست و ششم قطعاتی از استیو رایش، فرخزاد لایق و مایکل نایمن در قالب شب موسیقی مینیمالیستی معاصر.

دیدگاه شما

جدیدترین رویداد موسیقی

0
روز
12
ساعت
31
دقیقه
10
ثانیه

محسن ابراهیم زاده

محل برگزاری: سالن میلاد نمایشگاه بین المللی

0
روز
12
ساعت
31
دقیقه
10
ثانیه

ناصر چشم آذر

محل برگزاری: مرکز همایش های برج میلاد

0
روز
12
ساعت
31
دقیقه
10
ثانیه

رضا صادقی

محل برگزاری:

0
روز
12
ساعت
31
دقیقه
10
ثانیه

سیروان خسروی

محل برگزاری: مرکز همایش های برج میلاد