رسانه نوا – نخستین کتاب اردوان کامکار با نام «مجموعه قطعات اردوان کامکار» عصر ۱۴ آبان ماه سال جاری با حضور سیل عظیم طرفداران در فرهنگسرای نیاوران رونمایی شد.
در این مراسم پس از پخش آیاتی چند از کلام الله مجید و سرود ملی، احسان کرمی چهره محبوب هنری در قالب مجری به روی صحنه آمد و مراسم را به صورت رسمی آغاز کرد.
به دعوت مجری بهروز غریبپور، مجید وطنیان، هوشنگ کامکار، اردوان کامکار به ترتیب روی صحنه آمدند و صحبتهای خود را با حضار مطرح کردند.
بهروز غریب پور پس از حضور برروی صحنه از لذت حضور در میان خانواده کامکارها صحبت کرد و گفت: از افتخاراتم در زندگی نام گذاری گروه کامکارهاست که البته با مخالفتهای هوشنگ کامکار مواجه شد اما در نهایت با همان عنوان نامگذاری شد. او می گفت مگر ما بیتلها هستیم که ناممان را «کامکارها» بگذاریم.
او در ارتباط با فعالیتهای این گروه، از شناسنامه جهانی کامکارها و تواناییهای آثار «اردوان کامکار» برای عرضه جهانی سخن گفت.
در بخش دیگری از سخنانش در مورد حسن کامکار چنین گفت: پژوهشگران موسیقی ایرانی و همچنین صدا و سیما در حق خانواده کامکار جفا کردهاند. افتخار شاگردی مرحوم حسن کامکار را دارم. زمانی که همه ما منتظر پخش مستندی از حسن کامکار در صدا و سیما بودیم برنامه جایگزین پخش شد. حسن کامکار فدایی موسیقی و فرهنگ و هنر این مرز و بوم است و نام آور بودن شاگردان او در این عرصه سندی میشود بر گفتههایم.
وی همچنین در ارتباط با اثار اردوان کامکار خاطر نشان کرد: از همگان خواهشمندم قطعه کابل را گوش دهند تا ببینند و بشنوند که چگونه اردوان کامکار با سازی که این همه مورد تحقیر قرار گرفته هنرنمایی میکند.
مجید وطنیان مدیر نشر نای و نی سخنان خود را این چنین آغاز کرد: ارائه این اثر از اردوان کامکار شور و شعفی تازه به جامعه سنتورنوازی بخشید. این اثر گنجینه ای گرانبها از سنتور نوازی نوین ایرانی است که خیلی از سنتور نوازان منتظر انتشارش بودند. ارائه این اثر از سوی استاد اردوان کامکار برای ادبیات سنتور نوازی افتخار محسوب میشود.
او در ادامه صحبتهای خود خاطر نشان کرد که موسیقی ایرانی تا همیشه وامدار نام اردوان کامکار خواهد بود.
وی در پایان صحبتهایش از هوشنگ کامکار، بیتا حقیری، مصطفی مومنیان، مهیار طریحی، سیاوش کامکار، کامران احمدی، مهرداد خاکباز و سید عباس سجادی تشکر ویژه به عمل آورد.
هوشنگ کامکار سرپرست گروه کامکارها با حضور برروی صحنه از خاطرات گذشته خود سخن گفت: پشنگ سنتور نوازی را از من آموخت و اردوان نیز از پشنگ آموخت. من به جرات در خصوص ساز سنتور صحبت میکنم زیرا ساز اول من سنتور است. برای معرفی اردوان در گروه کامکارها ما به این اندیشیدیم که در کنسرتهای کامکارها پس از معرفی اردوان وی به تک نوازی بپردازد و همین موضوع سبب شد تا او به یک شهرت نسبی برسد. اردوان با اثر «ماهی برای سال تازه» پا به عرصه سنتورنوازی معاصر گذاشت.
این استاد موسیقی با اشاره به ویژگیهای یک نوازنده خوب که شامل تسلط کامل به ردیف موسیقی ایران، تکنیک قوی و خلاقیت است؛ اردوان کامکار را از معدود هنرمندانی دانست که این سه ویژگی را باهم دارد.
وی در انتها برای استاد محمدرضا شجریان آرزوی سلامتی و تندرستی کرد.
در ادامه نیز اردوان کامکار با حضور برروی صحنه از همه حاضرین تشکر کرد.
از مهمان حاضر در این مراسم می توان به هوشنگ کامکار، فضل الله توکل، دکتر سریر، میلاد کیایی، میترا حجار، تهمورث پورناظری، پژمان طاهری، حمیدرضا نوربخش، بهروز غریبپور و سید علیرضا میرعلی نقی اشاره کرد.
حواشی و اتفاقات مراسم:
– پخش مصاحبه و گفتگو با اردوان کامکار در قالب مستند به همت رسانه نوا در مراسم (این ویدئو طی روزهای آتی به صورت اختصاصی از رسانه نوا منتشر میشود)
– تک نوازی سیاوش کامکار
– خبر از چاپ دوم کتاب اردوان کامکار
– خبر از انتشار کتابی از آثار هوشنگ کامکار
– اجرای دونفره از شاگردان اردوان کامکار با نامهای امیرحسین رئوفی و حمید فروزان
دیدگاه شما