تقدیر رییس دانشگاه آزاد از حسام‌الدین سراج

پارسا عمادی

رسانه نوا – در جریان برگزاری اجلاس بزرگداشت خواجوی کرمانی به همت معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی، حسام‌الدین سراج اصفهانی در یکی از جلسات برگزاری این همایش شرکت کرد و در این جلسه، از سوی ریاست دانشگاه آزاد اسلامی مورد تقدیر قرار گرفت.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر میرزاده – رییس دانشگاه آزاد اسلامی – در این جلسه که با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین دعایی، سیدطه هاشمی، مهدی ماحوزی و چند نفر از استادان و مسؤولان دانشگاه برگزار شد، ولادت با سعادت امام رضا (ع) را تبریک گفت و از این‌که در چنین روز فرخنده‌ای در جلسه‌ای با حضور اصحاب فرهنگ و هنر درباره مسائل فرهنگی صحبت می‌کند اظهار خرسندی کرد.

او اظهار کرد: توجه دانشگاه آزاد اسلامی به مقوله فرهنگ و هنر، جدی و برنامه‌ای است و حدود ۳۰۰ برنامه فرهنگی ماندگار متنوع و منسجم در دانشگاه آزاد اسلامی در دست برگزاری است.

وی به مقام بلند ادبی و عرفانی خواجوی کرمانی و همچنین به اجرای یکی از سروده‌های خواجو توسط استاد سراج اشاره کرد و گفت: موسیقی سنتی ایرانی، صدای فرهنگ ملت ما و یکی از سنجه‌های وحدت ملی است و موسیقی استاد سراج و مانند او، سلیقه موسیقیایی جوانان ایرانی را بالاتر برده و اشعار شعرای بلند آوازه ایران را در دل و جان ایرانیان ثبت و ضبط کرده است.

وی با بیان این‌که موسیقی استاد سراج با توجه به اشعار و محتوا به نوعی مدح و تسبیح و ثنای خداست، گفت: موسیقی‌های بازاری و منفعت‌طلبانه سلیقه مخاطب را پایین آورده است، ولی استاد سراج با اجرای موسیقی فاخر و اصیل از فرهنگ موسیقی اصیل ایرانی در مقابل آثار بی‌کیفیت دفاع کرده و امروز یکی از قله‌های هنر موسیقی اصیل ایرانی است.

میرزاده گفت: امیدوارم دانشگاه آزاد اسلامی از زحمات او هم به‌عنوان عضو هیات علمی و هم به‌عنوان یک عضو در برنامه‌های بزرگ فرهنگی و هنری کشور قدردانی کند.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی همچنین برای استاد شجریان به‌عنوان خادم بزرگ به فرهنگ ایران، آرزوی سلامتی کرد.

حسام‌الدین سراج اصفهانی نیز در این جلسه با آرزوی سلامتی برای استاد شجریان، گفت: ایشان از نوادری است که در حفظ فرهنگ ایران کوشیده است.

وی ادامه داد: باید کاری کنیم که فرهنگ ایران که ساخته و پرداخته بزرگانی مانند حافظ، سعدی و فردوسی است، به نسل بعد برسد وگرنه ممکن است نسل بعدی عاجزانه از فهم حافظ و سعدی بازماند.

او مدیران صداوسیما را مخاطب قرار داد و از آن‌ها خواست به این موضوع توجه جدی کنند.

سراج گفت: باید کاری کرد که گوش جوانان به موسیقی فاخر ایرانی عادت کند. متأسفانه خو گرفتن با فرهنگ و موسیقی غیرعمیق خطری جدی است.

وی موسیقی ایران را قطره اشکی ظریف در مقابل دریای بزرگ موسیقی سایر ملل دانست و اظهار کرد: شاید حجم موسیقی سایر ملل بیشتر باشد، اما ظرافت و لطافت موسیقی ایرانی چیز دیگری است.

سراج از دکتر میرزاده و مسؤولان دانشگاه آزاد اسلامی به‌خاطر توجه به فرهنگ و هنر تشکر کرد و اظهار امیدواری کرد که با نگاه مسؤولانی مانند ایشان، این شکاف بزرگ پیش روی نسل آینده ایران کمرنگ‌تر شود.

طه هاشمی نیز در این جلسه با تبریک ولادت امام علی ابن موسی الرضا (ع) گزارشی از اقدامات فرهنگی و مصوبات شورای راهبردی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی را ارائه داد.

او با اشاره به طرح‌های ماندگار فرهنگی در دانشگاه آزاد اسلامی، طرح‌های کالبدی مانند مساجد، خانه‌های فرهنگ و هنر یادمان شهدا، طرح‌های ساختاری و نهادی مانند ایجاد امکان حضور دانشجویان و تشکیل کانون‌های ادبی فرهنگی قرآنی و و طرح های رخدادی بزرگداشت مفاخر و مشاهیر را از این دست دانست.

وی با اشاره به برنامه‌های علمی، فرهنگی و پژوهشی در سال گذشته به تصویب همایش بزرگداشت خواجوی کرمانی اشاره کرد و گفت در این همایش، ابعاد مختلف زندگی خواجوی کرمانی مانند شعر، ادب، فلسفه و سایر دستاوردهای علمی او بررسی می‌شود.

ماحوزی – استاد ادبیات – نیز با اظهار خرسندی از حضور در این جلسه و با اشاره به مصرع “هنر برتر از گوهر آمد پدید” گفت: با پیگیری دکتر میرزاده، برنامه‌های بزرگی در این عرصه برگزار شد که که نماد آن برگزاری همایش فردوسی در سال نخست و برگزاری همایش حافظ در سال دوم ریاست دانشگاه آزاد اسلامی است.

او با بیان این‌که خون تازه‌ای در رگ فعالیت‌های هنری و فرهنگی دانشگاه دمیده شده است، گفت: ارزش فرهنگی یک کشور به حفظ فرهنگ اصیل و مقابله با فرهنگ های مهاجم است.

ماحوزی افزود: در شورای راهبردی فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی باید از فرهنگ اصیل ایرانی دفاع شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین دعایی – مدیرمسؤول روزنامه اطلاعات – نیز با تأکید بر پایبندی استاد سراج به فرهنگ هنر و موسیقی اصیل ایرانی، به اجرای چند مورد از اشعار امام خمینی (ره) توسط استاد سراج اشاره کرد.

وی افزود: سراج هنر را عبادت می‌داند و همیشه با وضو در عرصه‌های هنری وارد می‌شود.

دعایی بیان کرد: تصدی دکتر میرزاده، تصدی فرخنده‌ای است و نگاه بلندپروازانه ایشان همراه با نظارت و پایش همواره نشانگر این بوده است که حمایت ایشان از فرهنگ جدی است. دکتر میرزاده از شایستگان اصحاب هنر و فرهنگ به‌خوبی دعوت به همکاری کرده‌اند و همیشه با نجابت و تواضع با ایشان برخورد می‌کنند.

وی گفت: امیدوارم استاد شجریان نیز به‌زودی سلامتی خود را بازیابد.

دکترموقتیان نیز در این جلسه گفت: عشق بیان هنر است و عشق ورزیدن را خداوند به بندگان آموخته است.

وی با اشاره با آشنایی خانوادگی با استاد سراج و پدر ایشان که از روحانیون محبوب در اصفهان بود، گفت: ایشان از روحانیونی بود که هنر و قدر منزلت فرهنگ را درک می‌کرد.

در ادامه، دکتر ماحوزی دل‌نوشته دکتر میرزاده خطاب به دکتر سراج را که در قالب لوحی آماده شده بود، خواند. رییس دانشگاه آزاد اسلامی در این دل‌نوشته آورده است:

«به نام خداوند جان و خرد

خوشست ناله نای و نوای زیر و بمی / دمی خجستـه و در صحبت خجسته دمی

هنرمند گران‌سنگ معاصر، استاد ارجمند جناب آقای دکتر حسام‌الدین سراج اصفهانی

با سلام و اخلاص و با گرامیداشت ساحت هنر در این سرزمین فرهنگ‌نهاد و هنرآفرین – ایران سرفراز – حضور فرخنده آن نغمه‌گر بستان‌سرای دل را به فضای علمی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی گرامی می‌دارد و با اغتنام فرصت از حضور جنابعالی، عزم راسخ این نهاد علمی برخاسته از متن انقلاب و مردم را در جهت تقویت اساس مبانی و موازین هنری و گسترش برنامه‌های اصیل فرهنگی و اجتماعی در راستای دستاوردهای شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام می‌کند.

ملت بزرگ ایران در حوزه معرفت‌شناختی، با تکیه بر هنر مضاعف خویش – شعر ،‌ آواز و موسیقی – که از فروغ ایمان ناب مدد گرفته، توانسته است علیرغم همه بحران‌ها و آسیب‌های جهان امروز از وحدت ملی و انسجام فرهنگی خویش دفاع کند.

نغمه‌هایی که از نسوج آوای موسیقی برمی‌خیزد، صدای روحی است که اسیر قفس است و می‌خواهد هم‌عنان با مفاهیم مجرد، ازین زندان جان‌فرسا رها شده، به سوی کمال و تهذیب عروج کند. شعر و آواز، ترجمان آن طوفانی است که از اقیانوس مواج روح آدمی برخاسته، تعیّن لفظی می‌یابد، یعنی رنگی از صوت، حرف و گفت بر آن می‌نشیند، تا وجه تمایزی برای شناخت یک گوینده، از گوینده دیگر باشد. به راستی موسیقی اصیل ایرانی خود صدای فرهنگ ملت بزرگ ایران و یکی از سنجه‌های وحدت ملی است.

زبان شعر و آواز در حوزه زبان فارسی، قالبی است صیقل‌خورده که دست توانای نادره‌کاران سخن هر نوع زاویه را از آن گرفته و ارزش غنایی بدان بخشیده است و آن را با آوای پرجاذبه و گردون شکاف موسیقی و نغمه موزون و روح‌نواز نغمه‌پرداز متجانس و دم‌ساز ساخته است.

ارزش هنری نغمه‌پردازانی چون استاد شجریان و استاد حسام‌الدین سراج در همین نکته اسرارآمیز نهفته است. هنر آن‌ها در ابداع آن‌هاست و ابداع آن‌ها در کیفیت رام ساختن همان روح سرکش و انقیادناپذیری است که از جدایی‌ها به تنگ آمده، می‌خواهد به روح شامل کائنات نزدیک شود. اکنون بسیاری از ایرانیان و فارسی‌زبانان با نغمه‌های داودی شما استاد عزیز با فرهنگ غنی شعر و ادب فارسی آشنا شده و مضامین بلند شعرای بلندآوازه ایران را در دل و جان خویش جای داده‌اند. به آن استاد بزرگوار باید تبریک گفت که در عرصه موسیقی فاخر همواره باعث ارتقای این هنر بوده‌اید و سلیقه موسیقیایی نسل جوان را بالا برده‌اید.

ضمن آرزوی توفیق روزافزون برای همه هنرمندان، بویژه استادان و نادره‌کاران حوزه فرهنگی و هنری کشور، این لوح تقدیر از سوی دانشگاه آزاد اسلامی به حضور آن استاد فرهیخته و نغمه‌پرداز برجسته اهدا می‌شود.

چو زخمه می‌زنی از بی‌دلی، ز بی‌خویشی / بری براق سبکبال جان به بام هنر

تو دیر زی که ترا پایگاه استاد یست / ممان (مگذار) که در کف غیر اوفتد زمام هنر

عزت و سلامت و سرافرازی‌تان را از خداوند بزرگ آرزومندم.

حمید میرزاده

رییس دانشگاه آزاد اسلامی»

دیدگاه شما

جدیدترین رویداد موسیقی

0
روز
12
ساعت
31
دقیقه
10
ثانیه

محسن ابراهیم زاده

محل برگزاری: سالن میلاد نمایشگاه بین المللی

0
روز
12
ساعت
31
دقیقه
10
ثانیه

ناصر چشم آذر

محل برگزاری: مرکز همایش های برج میلاد

0
روز
12
ساعت
31
دقیقه
10
ثانیه

رضا صادقی

محل برگزاری:

0
روز
12
ساعت
31
دقیقه
10
ثانیه

سیروان خسروی

محل برگزاری: مرکز همایش های برج میلاد