رسانه نوا – لغو شدن کنسرت، خبر جدیدی نیست. مدتهاست که برخی از کنسرتها در ایران به دلایل مختلف لغو میشوند. از لغو کنسرت کیهان کلهر در نیشابور که بیش از یک سال قبل اتفاق افتاد تا لغو کنسرت شهرام و حافظ ناظری در قوچان که به تازگی اتفاق افتاده است، واکنش مردم همیشه یکسان بوده است. آنها همیشه اعتراض کردند و اما اعتراضشان راه به جایی نبرده است اما به تازگی انگار نمایندگان مردم در بهارستان صدای این اعتراضات را شنیده است. روز گذشته بود که پروانه سلحشوری از ورود کمیسیون متبوعش به موضوع لغو کنسرتها خبر داد .روز جمعه بود که معلوم شد که اینبار قرعه لغو کنسرت به نام شهرام ناظری و پسرش افتاده است. روز جمعه خبر لغو کنسرت موسیقی سنتی شهرام و حافظ ناظری به دستور دادستان قوچان، به علت آنچه که نامناسب بودن مکان برگزاری آن اعلام شده، منتشر شد.براساس برنامه اعلام شده، بنا بود این کنسرت جمعه شب ششم مردادماه، در ۲ نوبت با هنرنمایی شهرام ناظری، استاد آواز ایران و فرزندش حافظ ناظری با عنوان آواز پارسی در سالن ورزشی کارگران قوچان اجرا شود.
دادستان قوچان در گفت وگو با ایرنا گفت: با وجود تذکرات مکرر در چند روز گذشته مبنی بر انتخاب محل نامناسب برای برگزاری کنسرت شهرام ناظری، عوامل اجرایی به این تذکرات توجهی نکردند که اکنون به طور رسمی محل در نظر گرفته شده برای اجرای این برنامه پلمب شده است.
رمضانعلی آذری افزود: سالن ورزشی کارگران در منطقه یعقوب آباد قوچان، برای برپایی کنسرت انتخاب مناسب و شایستهای نبود و شان هنرمندان و مردم شریف قوچان در این انتخاب نادیده گرفته شده بود. افشین تحفهگر معاون هنری و سینمایی ادارهکل ارشاد خراسانرضوی در گفتوگو با تسنیم در ارتباط با کنسرت جمعه شب شهرام و حافظ ناظری در قوچان اظهار داشت: با عنایت به اخذ مجوزهای لازم، دادستانی یا ارگان خاصی دستور منتفیشدن اجرای صحنهای شهرام ناظری و حافظ ناظری را نداده اما ساعت ۱۶:۳۰ روز برگزاری مراسم، دادستانی با عنوان این که محل برگزاری مراسم مناسب نیست اقدام به پلمب سالن کرد اما تا زمان این اقدام هیچ تذکری مبنی بر نامناسب بودن محل به مسئولان برگزاری مراسم داده نشده بود.
وی ادامه داد: اعلام دادستانی مبنی بر نامناسب بودن محل برگزاری مراسم در حالی صورت میگیرد که در نامهای که فرمانداری به نیروی انتظامیبرای اعلام نظر در زمینه محل برگزاری مراسم ارسال کرده بود، نیروی انتظامیطی نامه شماره ۱۰/۱۶/۱۴۲۳/۱۹۶۸ مورخ ۳۱ تیرماه ۹۶ اعلام کرد مراتب در گزارشی به دادستان رسید و در پی نویس مقرر شد وفق مصوبه شورای فرهنگ عمومیاقدام شود و برگزاری این مراسم در سالن کارگران قوچان را بلامانع دانست و به لحاظ قانونی تنها مرجع اعلام نظر در مورد مکان نیروی انتظامیاست.
معاون هنری و سینمایی ادارهکل ارشاد خراسانرضوی ادامه داد: پس از اعلام دادستانی، پیگیریهای زیادی انجام شد که با توجه به حضور مردمیکه از راههای دور و نزدیک آمده بودند مراسم در ساعت مقرر برگزار شود اما پیگیریها به نتیجه نرسید. تحفهگر بیان داشت: با وجود پیگیریهای انجام شده متاسفانه سالن فک پلمب نشد و دادستان نیز هیچ نامهای مبنی بر علل لغو این برنامه به فرمانداری یا ارشاد ارسال نکرد؛ ساعت ۲۳:۳۰ جمعه شب به دستور معاون استاندار خراسان رضوی و توسط جانشین فرماندار دربها باز شد و مردم وارد سالن شدند.
وی افزود: بنا بود این برنامه با وجود تاخیری که داشت، برگزار شود اما با توجه به این که عدهای از مردم بازگشته بودند و ساعت زیادی گذشته بود حافظ ناظری در سالن حضور پیدا کرده و از حال نامساعد پدر خبر داد و افزود در حال حاضر نیز شرمنده مردم هستیم.
معاون هنری و سینمایی ادارهکل ارشاد خراسانرضوی ادامه داد: این برنامه به درخواست هنرمندان و مردم و موافقت تمامیمسئولان شهرستان صورت گرفته است که در ابتدا قرار بود مراسم در سالن معلم برگزار شود اما نیروی انتظامیاین سالن را مناسب عنوان کرد و تصمیم گرفته شد مراسم در این سالن برگزار شود.
بعد از لغو کنسرت شهرام و حافظ ناظری بود که خبر ورود مجلس به ماجرای لغو کنسرتها منتشر شد. پروانه سلحشوری در گفتوگو با خانه ملت در واکنش به ادامه روند لغو کنسرتها در کشور، گفت: بارها در این خصوص موضعگیری شده و نسبت به دخالت نابجای دادستانی در لغو مجوزها هشدار داده شده است ولی باز هم شاهد دخالت دادستانی برخی شهرها در امور وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامیهستیم.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامیوزارت فرهنگ و ارشاد اسلامیرا متولی صدور و لغو مجوز برای برگزاری کنسرتها عنوان و اظهار کرد: نیروی انتظامینیز مسئول تأمین و برقراری امنیت کنسرتها است.
وی با بیان اینکه بر اساس قانون برای دادستانیها جایگاهی برای ورود به موضوع کنسرتها تعریف نشده است، گفت: لغو مجوز کنسرت شهرام و حافظ ناظری در قوچان مصداق دخالت قوا در حوزههای یکدیگر است.
سلحشوری این قبیل اقدامات حاشیهساز و ابزاری برای نشان دادن قدرت از سوی گروه خاص برشمرد و افزود: متأسفانه مصاحبهها و موضعگیریها در این خصوص نیز کارکرد خود را از دست داده است و ما هرچه بگوییم فایدهای ندارد.عضو کمیسیون فرهنگی مجلس برگزاری کنسرت به شکل غیرمنظم و پراکنده در کشور را بی معنا خواند و تصریح کرد: اینکه کنسرت در برخی از مناطق کشور برگزار میشود و در برخی مناطق دیگر با دخالتهای بی مورد لغو میشود قابل درک نیست.
وی حضور و تقدیر از یکی از خوانندههای زیرزمینی در یکی از جشنها و برخورد آنها با موسیقی سنتی و غنی را متناقض خواند و ادامه داد: برخی جناحهای سیاسی باید یک بار برای همیشه تکلیف خود را در مواجهه با موسیقی روشن و مشخص کند.رییس فراکسیون زنان مجلس با بیان اینکه کمیسیون فرهنگی مجلس نیز در باب شأن نظارتی خود میتواند روی وزارت ارشاد اسلامینظارت کند، ادامه داد: این موضوع در کمیسیون فرهنگی مجلس مطرح خواهد شد و باید بررسی شود که چرا نهادهای غیرمرتبط به موضوعات فرهنگی ورود میکنند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا دادستانی از وجود خلاء قانونی برای لغو مجوز کنسرتها استفاده میکند، گفت: بیشتر از اینکه در این زمینه خلاء قانونی وجود داشته باشد دخالت نهادها در امور یکدیگر دیده میشود؛ لذا قانون تکلیف را برای اموری مثل برگزاری کنسرت مشخص کرده و نقشی برای دادستانی قوه قضاییه تعریف نشده است.سلحشوری شأن و جایگاه هنرمندان را بالاتر از این خواند که با درهای بسته مواجه شوند و گفت: باید با هنرمندان با ادبیات و رفتار فرهنگی برخورد کرد و برخوردهایی از این دست قابل قبول نیست.در همین حال خانه موسیقی هم وارد عمل شده است و درپی لغو کنسرتها در شهرهای مختلف، هیئت مدیره آن جلسه اضطراری تشکیل میدهد.
دیدگاه شما