نوربخش: کسی برای جشنواره موسیقی کیسه ندوخته بود

سام بورنگ

رسانه نوا – حمیدرضا نوربخش – رییس سی‌ویکمین دوره جشنواره موسیقی فجر – گفت: من در رابطه با این دوره از جشنواره، به هر سوالی پاسخ می‌دهم، زیرا هیچ ابهامی در هیچ بخشی وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، حمیدرضا نوربخش در نشستی که ظهر امروز (سه‌شنبه، ۲۳ شهریورماه) با خبرنگاران داشت، به ارائه توضیح‌هایی درباره سی‌ویکمین دوره جشنواره موسیقی فجر پرداخت.

او با بیان این‌که در ابتدای شروع کار سی‌ویکمین دوره جشنواره موسیقی فجر، فضای غبارآلودی وجود داشت، اظهار کرد: به‌دلیل وجود مسائل خانه موسیقی و انتقادهای برخی به آن و حضور آقای ریاحی به‌عنوان دبیر جشنواره موسیقی فجر، فضای غبارآلودی به‌وجود آمده بود که شاید پس از اتمام جشنواره، به‌خاطر تأثیر این فضا نمی‌شد آن‌طور که باید و شاید به آن مسائل پرداخت و نگاه واقع‌بینانه‌ای داشت.

 

نوربخش که پیش از این وعده ارائه توضیح‌هایی درباره مسائل مالی جشنواره را داده بود، گفت: کسی به اصل ماجرا دقت نمی‌کرد و همه به حواشی آن می‌پرداختند. در حال حاضر تمام غبارها کنار رفته و ما می‌توانیم نگاه واقع‌بینانه‌تری داشته باشیم. علت تأخیر در ارائه گزارش نیز این بود که ما باید در موضوعات مالی به جمع‌بندی می‌رسیدیم، به همین خاطر تا پایان تسویه‌حساب‌ها صبر کردیم.

 

وی تأکید کرد: من به هیچ‌وجه نمی‌خواستم از پاسخگویی و ادعای اتاق شیشه‌ای فرار کنم و پای حرفم ایستادم.

 

رییس سی‌ویکمین دوره جشنواره موسیقی فجر گفت: جشنواره در طول ۳۰ دوره، با یک ساختار جلو رفته بود و دبیر جشنواره مسوول تمام اتفاق‌ها بود و رییس جشنواره عنوانی تشریفاتی داشت. من هیچ‌گاه قصد نداشتم زحماتی را که در این ۳۰ دوره کشیده شده بود، بی‌ارزش کنم و روی آن‌ها چشم ببندم. خود من نیز سال‌ها در کنار این جشنواره بوده‌ام و اگر بخواهم زحمات را نادیده بگیرم، خودم را زیر سوال می‌برم. کسی حرف من را نشنید که می‌گفتم نباید زحمات دوستان را نادیده گرفت.

 

او افزود: دوره‌های مختلف جشنواره از نظر حضور هنرمندان شاخص، متفاوت بود و ساختار آن، ساختاری نبود که به‌صورت متوالی این اتفاق بیفتد. من فکر می‌کردم ساختار باید به‌گونه‌ای باشد که هنرمندان با رضایت و رغبت در جشنواره شرکت کنند.

 

هیچ‌گاه نگفتم «نسلی دیگر» باید حذف شود

 

نوربخش با بیان این‌که به بخش‌های «رقابتی» و «نسل دیگر» جشنواره موسیقی توجهی نشده بود، اظهار کرد: اگر کار ما درست و نظام‌مند باشد، باید در طول ۳۰ دوره، شاهد خروجی آن باشیم. ما می‌خواستیم فعالان حوزه موسیقی شناخته شوند و نگاه حذفی نداشتیم. نظر من این بود که بخش «رقابتی» را در جایگاه ویژه‌ای انجام دهیم.

 

او ادامه داد: سلیقه من این است که بخش «نسلی دیگر» وزین‌ترین و قابل دفاع‌ترین بخش موسیقی است و هیچ‌گاه نگفتم که این بخش باید حذف شود، بلکه گفتم باید دیده و شاخص شود. نگاه من این بود که اگر جایگاه چیزی درست نیست، باید آن را در جای درست خودش قرار داد.

 

نقش حسن ریاحی در جشنواره چه بود؟

 

نوربخش درباره نقش دکتر حسن ریاحی به‌عنوان دبیر جشنواره نیز گفت: پس از چند روز که از اختتامیه سی‌امین دوره جشنواره موسیقی فجر می‌گذشت، صحبت‌هایی مطرح شد مبنی بر این‌که می‌توان جشنواره را به‌شکل دیگری برگزار کرد. با من در این رابطه صحبت شد و من هم شرط و شروطی داشتم که قبول شد. پیش از این زمان، حکم دبیری آقای ریاحی اعلام شده بود و ما نمی‌توانستیم بگوییم قرار است وضعیت تغییر کند.

 

وی ادامه داد: نقشی که آقای ریاحی در جشنواره سی‌ام و پیش از این داشته، نقشی بود که در دوره سی‌ویکم نیز داشت. او مسوولیت بخش علمی را عهده‌دار بود و در دوره‌های قبل، مسوولیت اجرایی نداشت. آقای ریاحی برای ما شأن بالایی دارد و برای او احترام قائل هستیم. قرار نیست به او جسارتی کنیم، اما وقتی با چنین موضوعی مواجه شده بودیم باید چه کار می‌کردیم تنها راه این بود که من او را در این رابطه مجاب کنم. او نیز با بزرگواری پذیرفت و در بخش‌هایی که باید نظر می‌داد، از نظراتش استفاده کردیم.  

 

کسی برای جشنواره کیسه ندوخته بود

 

رییس سی‌ویکمین دوره جشنواره موسیقی فجر در ادامه گفت: ما با نقشه به جشنواره وارد شدیم و می‌خواستیم با دخالت بخش خصوصی، بار دولت را در این موضوع کم کنیم. یک موسسه اقتصادی حاضر بود که هزینه‌های مالی جشنواره را به‌طور کامل بپذیرد؛ اما در ادامه دیدیم که این کار ممکن نیست، زیرا عده‌ای نگاه تردیدآمیز داشتند، نقش عده‌ای کم‌رنگ‌تر می‌شد و اگر تمام درآمد حاصل از فروش بلیت را به آن موسسه می‌دادیم، باز هم از هزینه‌ای که آن‌ها پرداخته بودند، کمتر می‌شد.

 

نوربخش با بیان این‌که طرح من درباره جشنواره تکه‌تکه شد، اظهار کرد: هیچ کسی برای جشنواره موسیقی فجر کیسه ندوخته بود. هر کسی هم آمده بود، می‌خواست در این زمینه کمک کند.

 

حضور پورناظری‌ها در کارهای اجرایی جشنواره اشکالی ندارد

 

وی تأکید کرد: حضور برادران پورناظری یا هر هنرمند دیگری در کارهای اجرایی جشنواره موسیقی، هیچ اشکالی ندارد. من آدم ناآشنایی با حوزه موسیقی و کار اجرایی نیستم و در دوره‌های مختلف جشنواره، انتقادهایی را به آن داشته‌ام، زیرا معتقد بودم این جشنواره ظرفیت‌هایی دارد که می‌تواند خیلی بهتر باشد.

 

نوربخش در پاسخ به سخنان خبرنگاری که نسبت به نوع رفتار برادران پورناظری در دوره قبل جشنواره فجر انتقادهایی را مطرح کرد، گفت: من باید پاسخگوی عملکرد خودم باشم و نمی‌توانم درباره رفتار دیگران توضیحی بدهم.

 

رییس سی‌ویکمین دوره جشنواره موسیقی فجر همچنین درباره استفاده از سایت miresi.ir که به گفته یکی از خبرنگاران حاضر در نشست، به خانواده پورناظری تعلق دارد و به فروش بلیت‌های دوره قبل جشنواره اختصاص یافت، توضیح داد: ما برای اولین‌بار با همه سایت‌های فروشنده بلیت مکاتبه کردیم. در دوره‌های قبل هیچ کسی سوال نمی‌کرد که چرا فروش بلیت را به یک سایت خاص واگذار کرده‌اند. بقیه سایت‌ها که در فروش بلیت جشنواره نقشی نداشتند، خودشان نپذیرفتند این کار را انجام دهند.

 

نوربخش تأکید کرد: می‌دانم حتی اگر نخواهم به شما و به وجدانم و به خدا جواب دهم، باید به سازمان بازرسی کل کشور جوابگو باشم. به همین دلیل همه‌چیز در رابطه با جشنواره مکتوب است.  

دیدگاه شما

جدیدترین رویداد موسیقی

0
روز
12
ساعت
31
دقیقه
10
ثانیه

محسن ابراهیم زاده

محل برگزاری: سالن میلاد نمایشگاه بین المللی

0
روز
12
ساعت
31
دقیقه
10
ثانیه

ناصر چشم آذر

محل برگزاری: مرکز همایش های برج میلاد

0
روز
12
ساعت
31
دقیقه
10
ثانیه

رضا صادقی

محل برگزاری:

0
روز
12
ساعت
31
دقیقه
10
ثانیه

سیروان خسروی

محل برگزاری: مرکز همایش های برج میلاد