رسانه نوا – یکشنبه نوزدهم خرداد ماه بزرگداشت فریدون شهبازیان چهره فاخر موسیقی ایران با حضور چهره های سرشناس برگزار شد.
به گزارش رسانه نوا، این مراسم با صحبت های سجاد عزیزی آرام شروع شد و به شعرخوانی چند شاعر نام آشنا نظیر مجید معارف وند و امیر ارجینی رسید. بخش اصلی این نشست از کانون زمستان، آیین تجلیل و بزرگداشت فریدون شهبازیان بود که با حضور استاد حسین علیزاده، شمس لنگرودی، محمدرضا چراغعلی، محمد اصفهانی، ماهور موسائیان ،اکبر آزاد، عباس سجادی، علیرضا بنی صدر و صدیق تعریف روی صحنه سالن فرهنگسرای نیاوران برگزار شد که هر کدام از این چهره های شاخض، گفتنی های خود را درباره شهبازیان عنوان کردند.
حسین علیزاده درباره فریدون شهبازیان گفت: وقتی برای اولین بار میخواستم به رادیو بروم فریدون شهبازیان پشت من بود و تا امروز همیشه در تمام اجراهای مهم من کنارم بوده. برای من همیشه مثل یک استاد و معلم بزرگ است. او را دوست دارم و باور دارم خیلی باید از او تقدیر شود. امشب به شما که در این مراسم هستید تبریک میگویم که نخستین قدردانی را شما از فریدون شهبازیان انجام دادهاید. از برگزار کنندگان این کانون ادبی زمستان ممنونم که برای چنین عزیزی بزرگداشت گرفتهاند. ما احساس غرور میکنیم که شهبازیان کنار ماست.
عباس سجادی با بیان این مورد که بنیاد آفرینشهای نیاوران بر خودش میبالد که امشب را با نام نامی فریدون شهبازیان در ذهن خودش قاب میکند گفت: در دهه هفتاد که وارد رسانه شدم علاوه بر اجرای برنامههای تلویزیونی به عنوان عضو شورای شعر مرکز موسیقی هم فعالیت میکردم و آن دوره فریدون شهبازیان نقش بسیار مهمی در حوزه موسیقی داشت.
آقای شهبازیان دریچههایی را گشود که بسیار خطرناک بود و مورد هجمههای زیادی هم قرار گرفت.
همسر فریدون شهبازیان ماهور موسائیان در صحبت های خود عنوان کرد: همه لحظههای کودکی و نوجوانی من با اشعار احمد شاملو و موسیقی فریدون شهبازیان گذشت. آشنایی با فریدون شهبازیان را مدیون مادرم هستم و به خاطر مادرم افتخار میکنم که کنار فریدون شهبازیان زندگی کردهام و میکنم.
در پایان از ایشان با تندیس و دو تابلو نقاشی تقدیر شد. گفتنی است محمدرضا چراغعلی و محمد اصفهانی، موسیقی ویژه این برنامه را اجرا کردند. پس از آن شهبازیان پشت تریبون رفت و در سخنرانی خود گفت: موسیقی مانند کلام، هنر جامع و در درون خود کامل است، که در عین حال با کلام تفاوتهایی دارد. از جمله اینکه در موسیقی و حتی در نقاشی، رابطه بین خلاق آن هنر و احساس شنونده، مستقیمتر از آن است که به آموزش مقدماتی یا قراردادهایی مابین دو طرف نیاز داشته باشد. موسیقی و نقاشی را میتوان بدون واسطه درک کرد. در حالی که بین نویسنده یک اثر ادبی و خوانندهاش قطعا شرط دیگری در ورای این ارتباط لازم است.
خواننده باید زبان نویسنده را بداند و به مفاهیم کلماتی که نویسنده به کار برده است کاملا وقوف داشته باشد. باید بدانیم موسیقی فنی است که به فراگیری، تمرین و ممارست نیازمند است که در کنار خلاقیت، عواطف، الهامات، انگیزه و اشتیاق به هنری والا و رشکانگیز تبدیل میشود. در دنیای موسیقی همچنان که یک نوازنده، رهبر ارکستر، خواننده و نیز یک آهنگساز، سالهای طولانی طی یک برنامه تنظیم شده به فراگیری، تمرین و مطالعه نیاز دارد؛ یک شنونده و علاقهمند به موسیقی هم باید قسمتی از این مسیر را طی کند.
به همین روی یک شنونده موسیقی در حین گوش دادنهای پیگیر و مکرر به موسیقی، بینیاز از راهنمایی و رهنمود گرفتن نیست. این رهنمودها از این جهت اهمیت دارند که در زمانی هرچند کوتاه، قضاوتش را شکل دهند و سلیقهاش را بالا ببرند. بدیهی است کسی که راهنمایی یک علاقهمند به موسیقی را به عهده میگیرد باید موسیقیشناسی مطلع و بصیر باشد و با کلامی دقیق و مناسب با هدفی که در پیش دارد، علاقهمند به موسیقی را قدم به قدم همراهی کند. فراموش نکنیم که تکرار شنیدن موسیقی خوب مطمئنترین راه برای بالا بردن سلیقه و قضاوت در این هنر است. پس هر چه میتوانید بیشتر موسیقی گوش کنید و هر قطعهای را تا جایی که امکان دارد به دفعات بشنوید.
امروز یک دوستدار موسیقی از سه عامل فیزیکی، احساسی و عقلانی برای لذت بردن از موسیقی کمک میگیرد. یک آهنگساز موفق همواره سعی میکند که این نیاز سهگانه را برآورده کند. موسیقی فقط برای روشنفکران خلق و ساخته نمیشود، بلکه برای همه و همچنان برای پاها، قلبها و فکرها که همان سه عامل فیزیکی، احساسی و عقلانی است، خلق میشود. این خلاقیت همان هنر والایی است که به نام موسیقی آن را میشناسیم.
گفتنی است جشن تولد او و عباس سجادی نیز برگزار شد و لازم به ذکر است چهره های مطرح دیگری نظیر مهدی استاد احمد، احسان افشاری، داود رحمتالهی، امید صباغنو، حسن علیشیری، عبدالجبار کاکایی و… در این برنامه حضور داشتند.
دیدگاه شما