حضور پررنگ موسیقیدانان نواحی در جشنواره موسیقی جوان

سام بورنگ

رسانه نوا – دبیر دهمین جشنواره ملی موسیقی جوان می‌گوید نکته بسیار قابل توجه در این دوره حضور پررنگ‌تر موسیقیدانان نواحی است که در قیاس با سال گذشته استقبال بهتری از جشنواره کرده‌اند.

به گزارش سرویس موسیقی هنرآنلاین، دهمین جشنواره ملی موسیقی جوان به دبیری هومان اسعدی و با حضور و همکاری استادان موسیقی کشور توسط انجمن موسیقی ایران، با همکاری دفتر موسیقی و بنیاد رودکی، در سه بخش موسیقی دستگاهی ایران، موسیقی کلاسیک و موسیقی نواحی ایران و در قالب سه گروه سنی الف (۱۵ تا ۱۸ سال)، ب (۱۹ تا ۲۳ سال) و ج (۲۴ تا ۲۹ سال) برگزار می‌شود.

هومان اسعدی درباره این جشنواره گفت: دهمین جشنواره ملی موسیقی جوان، این دوره از جشنواره ۷ شهریورماه کار خود را در تالار رودکی با اجرای بخش ویژه موسیقی دستگاهی آغاز می‌شود و به دنبال آن گروه‌های سازی مختلف تا ۲۳ شهریورماه در حضور هیئت‌داوران به اجرا می‌پردازند. در این دوره از جشنواره ۴۵۷ خواننده و نوازنده در گروه‌های سنی الف، ب و ج و در شاخه‌های موسیقی دستگاهی، کلاسیک و نواحی روی صحنه خواهند رفت.

وی همچنین درباره اضافه شدن بخش‌های جدید به این جشنواره گفت: بخش موسیقی دستگاهی، در قالب تک‌نوازی و تکخوانی، از آغاز در این جشنواره وجود داشته است؛ اما امسال بخشی با عنوان “بخش ویژه موسیقی دستگاهی” به دهمین دوره جشنواره ملی موسیقی جوان اضافه شده است. موضوع اصلی این بخش تسلط بر تمامی دستگاه‌ها و آوازهای موسیقی کلاسیک ایرانی است، به معنای از حفظ بودنِ حداقل یکی از روایت‌های معتبر و شناخته‌شده “ردیف موسیقی ایرانی” و توانایی اجرای بداهه بر اساس نظر هیئت‌داوران. خوشبختانه از این بخش استقبال خوبی هم شده است.

او ادامه داد: سال گذشته مجموع آثار ارسال‌شده به دبیرخانه جشنواره حدود ۱۲۰۰ اثر بود که در نهایت ۳۳۹ نفر به مرحله نهایی راه پیدا کردند. امسال نیز مجموع آثار ارسال‌شده تقریباً در همان حدود، یعنی ۱۲۶۷ درخواست برای بخش‌های مختلف، بوده است که در نهایت ۴۵۷ موسیقیدان جوان به مرحله نهایی راه یافته‌اند. نکته بسیار قابل توجه در این دوره حضور پررنگ‌تر موسیقیدانان نواحی است که خوشبختانه، در قیاس با سال گذشته، استقبال بهتری از جشنواره کرده‌اند، هرچند مسلماً اگر اطلاع‌رسانی‌ها بهتر صورت می‌گرفت تعداد شرکت‌کنندگان در این بخش قطعاً باز هم بسیار بیشتر می‌شد.

اسعدی اضافه کرد: بیشترین تعداد آثار ارسالی در بخش موسیقی دستگاهی مربوط به سازهای سنتور، تنبک، تار و بعد کمانچه، سه‌تار، آواز و نی، و کمترین تعداد در سازهای قانون و عود بوده است. در بخش موسیقی کلاسیک تعداد متقاضیان در سازهای ویولن، پیانو و گیتار بیشتر بوده است، سپس به ترتیب سازهای فلوت، ویولنسل، ویولا، ابوا، کلارینت و ترومپت. در بخش موسیقی نواحی از سازهای دف، تنبور و دوتار استقبال خوبی شده است، همچنین در بخش‌های موسیقی آذربایجان، لرستان، مازندران و برخی مناطق دیگر تعداد متقاضیان بیشتر از سال گذشته است. اما کماکان ضرورت اطلاع‌رسانیِ بیشتر و جلب مشارکتِ گسترده‌ترِ موسیقیدانان جوان در این حوزه به شدت احساس می‌شود.

این دبیر علمی درباره عدم استقبال از برخی سازها در جشنواره گفت: به‌طور کلی در بخش موسیقی کلاسیک تعداد متقاضیان در حوزه سازهای بادی، به‌ویژه سازهای بادی برنجی، بسیار اندک است. اساساً در سازهای هورن و ترومبون هیچ اثری به دبیرخانه ارسال نشده است. البته، این مسئله تا حدودی بازتاب واقعیت موجود در جامعه موسیقی، و کم ‌تعداد بودن نوازندگان این سازها در قیاس با سازهای دیگر است. شایسته است نهادهای ذی‌ربط به آمار نیز توجه کنند و برای بهبود این وضعیت برنامه‌ریزی کنند.

دهمین جشنواره ملی موسیقی جوان ۷ تا ۲۴ شهریور در سالن رودکی برگزار می‌شود.

دیدگاه شما

جدیدترین رویداد موسیقی

0
روز
12
ساعت
31
دقیقه
10
ثانیه

محسن ابراهیم زاده

محل برگزاری: سالن میلاد نمایشگاه بین المللی

0
روز
12
ساعت
31
دقیقه
10
ثانیه

ناصر چشم آذر

محل برگزاری: مرکز همایش های برج میلاد

0
روز
12
ساعت
31
دقیقه
10
ثانیه

رضا صادقی

محل برگزاری:

0
روز
12
ساعت
31
دقیقه
10
ثانیه

سیروان خسروی

محل برگزاری: مرکز همایش های برج میلاد