بررسی آلبوم Rattle That Lock از David Gilmour

رسانه نوا – اگر آلبوم سال ۲۰۱۴ پینک فلوید The Endless River   (رودخانه بی پایان) که بیشتر فضای اینسترومنتال و امبینت دارد شما را در عطش یک آلبوم کلاسیک نگاه داشته است و دلتنگ صدای استوار دیوید گیلمور هستید؛ بهتر است بدانید که آلبوم انفرادی چهارم او “آن قفل را تکان بده”  Rattle That Lock گزینه مورد نظر شماست.

 اکنون پینک فلوید به حرفه طولانی خوانندگی خود پس از انتشار آلبوم The Endless River خاتمه داده است. آلبوم رودخانه بی پایان که در واقع از انتخاب و کنار هم قرار دادن بقایای قطعات استودیویی آلبوم سال ۱۹۹۴ ساخته شده بود؛ اکنون در حضور مجددد و در پروژه شخصی گیلمور با یک آلبوم مفهومی درباره یک روز معمول از زندگی یک مرد میانسال که با فقدان، فناپذیری و نفوذ متنوع موسیقی خود کنار آمده در همان مسیر اصلی گروه پینک فلوید در سال های دور مواجه هستیم.

آلبوم Rattle That Lock  که تران های آن توسط گیلمور و همسرش پلی سمسون (Polly Samson) نوشته شده، در واقع روایتگر زندگی شخصی این خواننده از گذشته تا به حال است. به عبارت دیگر نگاهی به یک زندگی پر از عشق، امید، تنفر و خوشحالی به شمار می رود. در آهنگ “Today” از قطعات پایانی آلبوم، بیشتر با ریتم های فانکی پینک فلوید با حالت گذرای حس زندگی در یک لحظه روبرو می شویم. این آلبوم از منظر موضوع و محتوا، برخلاف سایر آلبوم های کلاسیک پینک فلوید همچون The Dark Side of the Moon  یا  The Wall آن چنان سنگین و عمیق نیست، اما برای گیلمور ۶۹ ساله دقیقا نقطه ای است که زندگی او را به آنجا برده است. آلبوم Rattle That Lock  در واقع درباره سیر سفر به این مرحله است.

۱۰ آهنگ با یک آهنگ عمیق غمگین به نام “۵ A.M.” که نامش یادآور نخستین قطعه آلبوم انفرادی The Pros and Cons of Hitch Hiking, ازهم قطار پیشین او راجر واترز  یعنی آهنگ “۴:۳۰ AM” دارای فضاهای سبکی راک، پاپ، جاز و امبینت است. این آهنگ همانقدر که بیانگر داستان زندگی گیلمور است، بیان کننده داستان پینک فلوید در سالهای گذشته نیز هست. همچنین گیلمور در بخشی از این آلبوم نسبت به کیبوردیست درگذشته گروه پینک فلوید، یعنی ریک رایت، که قطعات اینسترومنتال او نیروی انگیزه دهنده و محرک آلبوم رودخانه بی پایان به شمار می رود؛ ادای دین و قدردانی کرده است.

آلبوم Rattle That Lock  بیش از پیش در فضای موسیقی راک سیر می کند. صدای گیلمور چه خوب و چه بد آن را در قیاس با پینک فلوید قرار می دهد. آهنگ هم نام آلبوم یادآور هنر موسیقی دهه ۸۰ و ۹۰ این گروه هنگامی که اعضای گروه در تلاش برای ارائه یک هویت جدید پس از ترک راجر واترز بودند. از طرف دیگر  یادآور صدای گیتار گوش نواز “Dancing Right in Front of Me” گیلمور است.  

با این حال، آهنگ با شکوه  “There’s No Way Out of Here” در آلبوم Rattle That Lock  چیز دیگری است که برگرفته از نام یکی از آلبوم های پیشین گیلمور است.  پس از انتشار آلبوم نسبتا عصبانی The Endless River، آلبوم اخیر با ریشه های اصلی پینک فلوید نزدیکی بیشتری دارد.

منبع: NME

دیدگاه شما

جدیدترین رویداد موسیقی

0
روز
12
ساعت
31
دقیقه
10
ثانیه

ناصر چشم آذر

محل برگزاری: مرکز همایش های برج میلاد

0
روز
12
ساعت
31
دقیقه
10
ثانیه

رضا صادقی

محل برگزاری:

0
روز
12
ساعت
31
دقیقه
10
ثانیه

سیروان خسروی

محل برگزاری: مرکز همایش های برج میلاد

0
روز
12
ساعت
31
دقیقه
10
ثانیه

ماکان بند

محل برگزاری: سالن میلاد نمایشگاه بین المللی